Trabzonlu Öğretmenin azmi

Var mısın Yok musun yarışmasında Türkiye’nin tanıdığı  Trabzonlu Ömer Öğretmenin kanserli oğlu hastalığı yendi 'Var mısın yok musun?'un ağırbaşlı yarışmacısı Trabzonlu hemşehrimiz öğretmen Ömer Boran'ın o dönemde lösemi tedavisi gören oğlu Yağız, azmiyle

Trabzonlu Öğretmenin azmi

Var mısın Yok musun yarışmasında Türkiye’nin tanıdığı  Trabzonlu Ömer Öğretmenin kanserli oğlu hastalığı yendi

 'Var mısın yok musun?'un ağırbaşlı yarışmacısı Trabzonlu hemşehrimiz öğretmen Ömer Boran'ın o dönemde lösemi tedavisi gören oğlu Yağız, azmiyle yaşam savaşını kazanmakla kalmadı, engellerin nasıl aşılacağının da parlak bir örneği oldu. Bağışıklık sistemi zayıfladığı için kaptığı virüs nedeniyle belden aşağını hareket ettiremeyen Yağız, tekerlekli sandalyeli olmasına rağmen sosyal hayattan kopmadı. Yaşama sevinciyle sorunlarının üstesinden gelmeyi başardı:

 PSİKOLOJİ OKUMAK İSTİYORUM: 

ENKA Okulları'nda okuyorum. Lise 2'ye geçtim. İleride psikoloji okumak istiyorum.  Psikolojiyi tercih etmemin nedeni ise arkadaşlarımın aileleri ile araları bozulduğunda hep ben düzeltiyorum.  Geçen yıla kadar gastronomi okumayı istiyordum. Şu anda psikoloji daha ağır basıyor.  Okuldan öte oradaki çevre koşullarını ve engellilerin yaşamlarını araştırdım. Orda engelliler için çok konforlu bir yaşam var. Türkiye'de ise ciddi ulaşım zorlukları var.

 

 BABAMLA ARKADAŞ GİBİYİZ:

 Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Her yere beraber gidiyoruz. Bana yardımcı oluyorlar. Babamla da arkadaş gibiyim. Özgüvenimi sağlamamda ailem ve arkadaşlarım büyük rol oynadı. Yavaş yavaş arkadaşlarla zaman geçirmeye başladıktan sonra hem fiziksel olarak hem çok kuvvetlendim hem de özgüvenim yükseldi. Şimdi zamanımın büyük bölümünü arkadaşlarımla geçiriyorum. Çok geniş bir arkadaş grubum var.

 HİKAYEM OĞLUMLA BAŞLADI

 Trabzonlu Öğretmen Ömer Boran İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nde 9 yıldır kanser hastası çocuklara eğitim veriyor. Yağız'ın lösemiye yakalandığını öğrendiğinde önce bunu kabullenemedi. 'Aslında benim hikayem kurucusu olduğum eğitim biriminde lösemiye yakalanan oğlumun öğrencim olmasıyla başladı' diyen Ömer Öğretmen yaşananları şöyle dile getirdi: 'Yağız'ın tedavisine 2006'da başladık. 2009'da bitti. Ancak tedavinin 9'uncu ayında sanırım Yağız bir virüs kaptı. Tedavisinden dolayı bağışıklık sistemi zayıfladığından virüs sinir uçlarında yıkıma neden oldu. Bu nedenle yürüyemiyor. Bu büyük sıkıntı doğurdu. Sürekli fizik tedavi görmesi gerekiyor. Fizik tedavi uzmanını eve getirmek çok masraflı oluyor. Şimdi Yağız kendisi öğrendi. Ayrıca ayakta durma cihazı var. Her akşam bu cihazla yürüme bandında yarım saat çalışıyor.'

 

 İŞADAMI GÜRELİ'DEN BÜYÜK JEST

Ömer Öğretmen, Yağız'ın eğitiminin ve gelecekteki iş hayatının işadamı Hüsnü Güreli tarafından garanti altına alındığını anlattı. Ömer Boran, 'İmzaladığımız protokole göre Yağız, Güreli'ye ait şirketlerde çalıştırılmak üzere tüm eğitim hayatı boyunca desteklenecek' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel