Trabzonlu öğretmenden 8 ülkeli proje

Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon Merkez Cumhuriyet Ortaokulu, İngilizce öğretmeni Fatma Baki koordinatörlüğünde sürdürdüğü 2 yıl süreli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından kabul edilen ,‘Schools United Stronger T

Trabzonlu öğretmenden 8 ülkeli proje
Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon Merkez Cumhuriyet Ortaokulu, İngilizce öğretmeni Fatma Baki koordinatörlüğünde sürdürdüğü 2 yıl süreli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından kabul edilen ,‘Schools United Stronger Together’ adlı Comenius projesinin son ziyaretini İzlanda’ya yaptı.2012 yılında başlayan süreçte proje çerçevesinde 8 Avrupa ülkesi ziyaret edildi.Çok sayıda öğretmen ve öğrenci Avrupa’nın çeşitli ülkelerine giderek, oradaki eğitim-öğretim sistemini yaşayarak öğrendiler ve ülkelerine bilgi birikimiyle döndüler.
 
Avrupa’nın kuzeyinde, havanın kararmadığı, henüz karların erimediği soğuk adada çok sıcak ilgi ile karşılanan tüm ortaklar, projenin son ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini belirttiler.
 
Fatma Baki, tamamen değişik bir eğitim-öğretim sistemine sahip okulda kendi ülkeleri için yararlı olabilecek tekniklerin olduğunu ve yaparak-yaşayarak yapılan tüm çalışmaların öğrencilerde daha kalıcı olacağının en güzel örneğinin verildiğini söyledi..
 
Eğitiminin olduğu gibi coğrafi yapısının da çok farklı olduğu soğuk Avrupa ülkesinde yapılan eğitim gezileri sonucunda öğretmen ve öğrenciler,yanardağlar ve depremler konusunda ayrıntılı bilgileri yerinde görerek öğrendikleri için çok kalıcı olacağını dile getirdiler.
 
Ziyaretin sonunda, projelerini başarılı bir şekilde sonlandırmış olmanın mutluluğuyla fakat aynı zamanda iki yıllık yoğun paylaşımın sona ermesinin burukluğuyla ülkelerine dönen ortaklar, dostluklarının hiç bitmeyeceğini, bu iki yılın tüm ortaklarda kalıcı olumlu etkilerinin olduğunu belirterek,yeni projelerde bir araya gelmek ümidiyle vedalaştılar.
 
 
cumhuriyett-(1).jpg
 
 
cumhuriyett-(2).jpg
 
cumhuriyett.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel