Trabzon'lu öğrencinin örnek davranışı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde ilköğretim 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Kaan Karadeniz dürüstlüğü ile herkese örnek oldu. Vakfıkebir Osman Tan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Kaan Karadeniz, Sosyal Bilgiler dersi sınavından 71 almasına

Trabzon'lu öğrencinin örnek davranışı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde ilköğretim 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Kaan Karadeniz dürüstlüğü ile herkese örnek oldu. 

Vakfıkebir Osman Tan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Kaan Karadeniz, Sosyal Bilgiler dersi sınavından 71 almasına rağmen “e-okul” sistemine 88 olarak girildiğini gördü. Karadeniz, Okul Müdürü Ahmet Karahasan’a başvurarak notunun sisteme yanlış yazıldığını belirterek düzeltilmesini istedi. Karadeniz’in başvurusu üzerine okul yönetimi ders notundaki yanlışlığı düzeltirken, kendisine bu dürüstlüğünden dolayı ödül verdi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ahmet Karahasan, “Öğrencimiz bize gelerek ‘öğretmenim notumu yanlış girdiniz’ dedi. ‘Sosyal Bilgiler dersinde 71 aldım ama sisteme 88 olarak girdiniz’ dedi. Biz baktık gerçekten not 88, öyle girilmiş. Öğrencimiz sosyal bilgiler kitabını getirdi onun arkasına derslerden aldığını notları yazıyordu. Bize onu da kitabından teyit ettirdi.
 
Biz öğretmeniyle görüştük gerçekten not yanlış girilmiş. Biz sonra öğrencilerin bu örnek davranışı nedeniyle ödül verdik. İlçemiz tarafından öğrencimize ödül verildi. Bu davranışı okulda çok büyük bir yankı uyandırdı. Her öğrenci notunun yükseltilmesini istediği bir ortamda kendi notunu düşürmek için okul yönetimine müracaat eden öğrencimiz Kaan Karadeniz, öğrencilerimiz açısından da örnek oldu” dedi.
 
Anne Yıldız Karadeniz ise oğlunun bu hareketinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade ederek “Kaan doğruluğu, dürüstlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Notun önemli olmadığı yalan konuşmanın yanlış olduğunu ifade etti. Biz evde dürüstlüğün önemli olduğunu, yalan konuşmanın kötü bir davranış olduğu anlatıyoruz. Tabi bunun için okulda önemli bunun için okuldaki müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Babası Mehmet Karadeniz ilçede bulunan bir işletmeye nakliyecilik yaparken, annesi Yıldız Karadeniz ise el işi yaparak aile bütçesine katkı yapmaya çalışıyor. İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Kaan Karadeniz, “Yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu öğretmenlerimiz sürekli bizlere söylüyor. Bende yalan söylememek için böyle bir davranış sergiledim. Bütün arkadaşlarıma yalan söylememelerini tavsiye ediyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel