Trabzonlu öğrencinin büyük başarısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 4. Led ve Led Aydınlatma Proje Yarışması'nda Trabzonlu üniversite öğrencisi Emre Yılmaz, Ledli Trafik Tescil Plakası projesiyle birinci seçilerek ödülün sahibi oldu.Enerji ve Tabii Kaynaklar

Trabzonlu öğrencinin büyük başarısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 4. Led ve Led Aydınlatma Proje Yarışması'nda Trabzonlu üniversite öğrencisi Emre Yılmaz, Ledli Trafik Tescil Plakası projesiyle birinci seçilerek ödülün sahibi oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleri ve Marmara Tanıtım Fuarcılık’ın organizasyonuyla düzenlenen yeni proje ve fikirleri destekleyerek üretim ve Ar-Ge çalışmalarının artmasına katkı sağlayan ve sektöre ilgi duyan üniversite öğrencileri ile sektör profesyonellerini bir araya getirerek LED konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan 4. Led ve Led Aydınlatma Proje Yarışması’nın birincilik ödülünü Trabzonlu üniversite öğrencisi Emre Yılmaz kazandı.

Atılım Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi Emre Yılmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Günümüzde kullanılan otomobillerin ön plakalarında ışık bulunmadığı için araçları gözlemleyen trafik yetkilileri bir problem olduğu zaman ya da bir suç işlendiği anda suçun işlendiği yerde bulunan görgü tanıklarının ön plakadan hiçbir şekilde aracın plakasını tespit edemiyordu.”

Trafik tescil plakalarının yıllardır araçların trafik görevlileri tarafından tanınmasında kullanılan yegâne öğelerden biri olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Trafik tescil plaka bilgilerinin günümüzde gelişen teknolojiyle beraber araçların hızlarını tespit eden trafik radar sistemlerinde, hacizli araç, çalıntı plaka, kaçakçılık ve asayiş suçlarına karışmış araçların tespitinde, bazen de toplumsal terör olayları gibi toplumun güvenliğini etkileyen olaylarda kullanılıyor. Kameralı sistemlerden alınan ve bilgisayar ortamında görüntü işleme teknikleri kullanılarak elde edilen trafik tescil plaka bilgileri sayesinde gerekli cezai işlem uygulanıyor.”

Yılmaz, birincilik ödülünü kazandığı Ledli Trafik Tescil Plakası projesiyle trafik tescil plaka bilgilerini oluşturan harf ve rakam gruplarının entegre LED teknolojisi ile aydınlatıldığını, bu sayede entegre LED aydınlatmalı trafik tescil plakalarının plaka tanıma sistemleri ve trafik yetkilileri tarafından özellikle gece vakitlerinde daha iyi bir şekilde gözlemlenebilir hale geldiğini, bu sistem ile gece ve gündüz trafikte seyir eden araçların plakalarının sorunsuz olarak okunabileceğini, trafik ihlalleri ve suçlara karışan araçların kolayca tespit edilebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler