Trabzonlu öğrencilerden büyük katkı!

Trabzon’da öğrenciler gençleri tehdit eden alkol ve uyuşturucuyla mücadeleye tiyatro ile katkıda bulunuyor.Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan tiyatro ekibi, gençliği tehdit eden alkol ve uyuşturucuyla, okullardaki olumsuz davranışları e

Trabzonlu öğrencilerden büyük katkı!

Trabzon’da öğrenciler gençleri tehdit eden alkol ve uyuşturucuyla mücadeleye tiyatro ile katkıda bulunuyor.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan tiyatro ekibi, gençliği tehdit eden alkol ve uyuşturucuyla, okullardaki olumsuz davranışları ele alan ‘Sevgiyle Tut Elimi’ adlı oyunu sahneledi.

Oyunun ilk gösterimini Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Köse, Müdür Yardımcısı Süleyman Çakar, Şube Müdürleri Gülsüm Memişkaptanoğlu, proje koordinatörü Mehmet Yerekapan, oyuncuların ailelerinden oluşan kalabalık bir davetli grubu izledi.

Oyun, dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olan gençleri yaşamdan koparan ve onların geleceklerini karartan uyuşturucunun nasıl bir tehlike olduğunu ortaya koyuyor. Okullardaki olumsuz öğrenci davranışlarının da ele alındığı oyunda, kültürel yozlaşmanın ve maneviyat eksikliğinin gençleri sürüklediği felaketler gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda bilinçsiz anne-baba davranışlarını da sahneye aktaran oyun veliler için eğitici önem taşıyor. Oyunun finalinin kısa filmle bağlanması, sevgi temasına vurgu yapılması ve öğrencilerin performansları izleyenleri büyüledi.

Oyunun metin yazarlığını ve yönetimini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Kibar Bayraktar ve İbrahim Kavzoğlu üstlenirken, izleyiciler öğretmenlerin okullardaki gözlemlerini çok başarılı bir şekilde sahneye taşıdıklarını belirterek böyle hassas bir konunun oldukça başarılı bir şekilde sahneye aktarılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler. İzleyiciler oyundan çok etkilendiklerini belirtirken oyunda Trabzon’daki farklı liselerden seçilen Nisa Demir, Kardelen Taş, Abdullah Aydın, Elif Naz Uçak, Fatih Boşluk, Ahmet Melek, Berfin Pekşen (Trabzon Fen Lisesi), Alihan Aydın ( Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi), Şeyma Atasoy (Affan Anadolu Lisesi), Bedirhan Arpacı (Yomra Anadolu Lisesi), Fatma Gül İkibaş (88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi), Zeynep Çakır (Akçaabat Anadolu Lisesi), Mücahit Taşçı (Anadolu İmam Hatip Lisesi) görev aldı.

Oyunun müzikleri, müzisyen ve tiyatro sanatçısı Tufan Ünlü’ye ait. Işık tasarımını Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Rabia Sağır, afiş ve davetiye tasarımını ise karikatürist ve grafiker Bülent Sümer, oyunun sonundaki kısa filmin yönetmenliğini Levent Özenç yaptı.

İlk gösterimde oldukça heyecanlı görünen öğrenciler, izleyenlerden tam not aldılar. Oyunun sonunda bir konuşma yapan proje koordinatörü, Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yerekapan uyuşturucunun gençler için nasıl bir tehlike oluşturduğunu rakamlarla izah etti.

Yerekapan konuşmasında, “Ülkemizde uyuşturucu ortaokullara kadar indi. Yapılan bir araştırmaya göre lise öğrencilerinin yüzde 16’sı sigara, yüzde 11’i alkol ve yüzde 3 uyuşturucu kullanıyor. Bunlarla mücadele etmek ve gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak öncelikli görevimizdir” dedi.

Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Köse’de Yunus Emre’den ve Mevlana’dan şiirler okuyarak sevginin önemine değindiği konuşmasında “Bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceklerini belirterek oyunun ilimizdeki tüm lise öğrencilerine izlettirileceğini çevre illerde de sergileneceğini söyledi.

Öte yandan oyun Trabzon’un yanı sıra Giresun Rize Gümüşhane illerinde Mayıs sonuna kadar sergilenecek.

20140208aw002184_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler