Trabzon'lu öğrencilerden anlamlı mesaj

Trabzon'da Öğrenciler Dileklerini Balonlarla Uçurdu, Dünyaya Barış Mesajı VerdiTrabzon Kaledibi Ortaokulu'nda başlatılan uygulamada, öğrenciler dilek ve düşüncelerini yazdıkları kağıtları balonlara bağlayıp havaya bırakıyor. Yalı Mahallesi'ndeki Kaledibi

Trabzon'lu öğrencilerden anlamlı mesaj

Trabzon'da Öğrenciler Dileklerini Balonlarla Uçurdu, Dünyaya Barış Mesajı Verdi

Trabzon Kaledibi Ortaokulu'nda başlatılan uygulamada, öğrenciler dilek ve düşüncelerini yazdıkları kağıtları balonlara bağlayıp havaya bırakıyor.
 
Yalı Mahallesi'ndeki Kaledibi Ortaokulu yönetimi 'Başaramadıklarımız' adlı yeni bir projeyi uygulamaya koydu. Uygulama kapsamında öğrenciler, yapmak isteyip de yapamadıkları, hangi derslerde başarılı olmak istedikleri, endişeleri, dilek ve temennileri gibi birçok konudaki düşüncelerini yazarak sınıf öğretmenlerine teslim etti.
 
Öğretmenler tarafından öğrenciyle bire bir iletişim kurmak için kayda alınan kağıtlar, daha sonra okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte 800 öğrenci tarafından balonlara bağlanarak gökyüzüne bırakıldı. Havaya uçurulan balonlardaki kağıtlarda öğrenciler, terör olaylarının yaşanmaması, şehit haberlerinin olmaması, dünyada barışın hakim olması gibi konularda isteklerini kaleme aldı. Bazı öğrenciler de Trabzonspor'un 2010 - 2011 sezonundaki şampiyonluk kupasının verilmesini diledi.
 
'SAVAŞ DEĞİL BARIŞ OLSUN'
 
7'inci sınıf öğrencisi Kübra Topal, kağıdına tüm dünyada barış istediğini yazdığını belirterek, "Kağıdıma ülkemizde ve tüm dünyada savaşın değil barışın olmasını, şehit haberlerinin olmamasını, terör olaylarının hiç olmamasını istediğimi yazdım. Ayrıca not ortalamamın da daha yüksek olmasını diledim" dedi.
 
7- D sınıfı öğrencisi Gönül Şahin "Ülkemizdeki savaşların azalması konusundaki dileğimi yazdım" derken, okulda daha çok başarılı olmak istediğini dile getiren Abdullah Başemez "Derslerimde başarılı olmayı istiyorum. Trabzonspor'un şampiyonluğunun verilmesini diliyorum. Her yıl 4 aldığım matematik notumu da bu yıl 5 yapmayı çok istiyorum" diye konuştu.
 
'PROJE HEYECAN YARATTI'
 
Okul müdürü Hayati Şahin öğrencilerle bu uygulama sayesinde bire bir temas kurduklarını, onların taleplerini ve sorunlarını çözüme kavuşturduklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Projemizde öğrencilerimiz eğitim- öğretim yılı içerisinde yaşadıkları kaygıları, korkularını, endişelerini, başaramadıklarını, olmasını istediklerini küçük kağıtlara yazarak öğretmelerine veriyor. Öğretmenler bu notları dikkate alarak, öğrencisine yardımcı oluyor. Bu proje çocuklarda heyecan yarattı. Kağıtlarda terör olaylarına kadar pek çok dilekleri var. Bunları balona bağladık, uçurduk gitti. Umarım gelecek yıl bu olumsuzluklar olmayacaktır. Trabzonspor'un şampiyon olması isteyen pek çok öğrencimiz de var." - Trabzon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler