Trabzonlu öğrenci çeteyi ele verdi!

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencinin takibe alınması sonucunda banka ve kredi kartı dolandırıcılığı suçunu işleyen bir suç örgütünün varlığı tespit edildi. Örgü

Trabzonlu öğrenci çeteyi ele verdi!
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencinin takibe alınması sonucunda banka ve kredi kartı dolandırıcılığı suçunu işleyen bir suç örgütünün varlığı tespit edildi. Örgütün yakalanmasına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 25 kişiyi gözaltına alırken, örgütün özellikle yabancı banka kredi kartlarını hedef aldıkları ve şuana kadar 150 bin TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
 
Yapılan operasyonlarda çok sayıda envantere de el konuldu.Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde şüpheli şahısların örgüt halinde hareket ettikleri ve bu örgüt kapsamında “banka veya kredi kartı dolandırıcılığı” suçunu işledikleri, Uluslararası yabancı şahıslara ait kredi kartı bilgileri veya kredi kartlarını kullanmak suretiyle internet üzerinden mobil ödeme yöntemi ile, Ülkemizde düzenlenen konser ve spor karşılaşmaları için Biletix’ten çok sayıda konser ve maç bileti alıp sattıkları, havayolu ve otobüs şirketlerinden kendilerine ve diğer şahıslara çok sayıda bilet aldıkları, cep telefonu, D-Smart, Digitürk, Ttnet v.b. gibi faturaları ödeme yaparak bunları nakite çevirdikleri, Ülkemizdeki bazı otellerde rezervasyon yaptıkları ve konakladıkları, araç kiraladıkları, yurtiçi ve yurtdışı alışveriş sitelerinden başkalarına ait kredi kartlarıyla çok sayıda alışveriş yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
 
Suç örgütünün değişik tarihlerde yabancı uyruklu 125 şahsa ait kredi kartları ile değişik işyerlerinden birçok defa gerçekleştirdikleri eylemler neticesinde 150 bin TL tutarında haksız kazanç temin ettikleri tahmin ediliyor.Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 18 Temmuz günü eşzamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında İstanbul’da 16, İzmir’de 4, Ankara’da 1, Trabzon’da 2 ve Sinop’ta 2 olmak üzere toplam 25 şüpheli şahıs yakalanırken, 8 şahıs ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı.Yapılan operasyonda 6 adet Laptop bilgisayar, 16 adet değişik boyutlarda dahili harddisk, 2 adet harici harddisk, 1 adet tablet PC, 6 adet cep telefonu, 1 adet hafıza kartı, 1 adet oyun konsolu, 17 adet konser bileti, 9 adet maç bileti, 11 adet uçak bileti, 2 adet sinema bileti ve 1 adet araç kiralama senedi ele geçirildi.
 
Yakalanan şüpheli şahıslardan 17’si, haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte dün Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler. Yaklaşık 24 saat süren yargılamanın ardından örgüt lideri olan İzmirli A.U.A. ve Kardeşi A.M.A. ile K.B ve A.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 zanlı ise adli kontrol cezası ile serbest bırakıldı.Yapılan sorgulamaların ardından yeni isimlerin ortaya çıktığı ve operasyonun genişleyerek devam edeceği öğrenildi. Örgüt bağlantısının ise Trabzonlu olan ve Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir zanlının takibe alınması neticesinde ortaya çıktığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel