Trabzonlu Mesih parti kurdu

Trabzon'un Araklı ilçesinde manavlık yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Dursun Ali Bacıoğlu, yapılacak olan genel seçimlerde oy patlaması yaşayacağını belirterek,"Bu seçimlerde başbakanım. Buna inanıyorum. Maddi zorluklar çekiyorum ama rüyamda başba

Trabzonlu Mesih parti kurdu

Trabzon'un Araklı ilçesinde manavlık yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Dursun Ali Bacıoğlu, yapılacak olan genel seçimlerde oy patlaması yaşayacağını belirterek,"Bu seçimlerde başbakanım. Buna inanıyorum. Maddi zorluklar çekiyorum ama rüyamda başbakan olacağımı gördüm. Bu yılkı seçimlere parti olarak katılacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olacak, bende başbakan olacağım" dedi. 

PARTİ MERKEZİ MANAV DÜKKANI

Kendisini "Mesih" ilan ederek ün yapan Trabzonlu Dursun Ali Bacıoğlu'nun resmen kurduğu Doğuş ve Aydınlık Partisi'nin Genel merkezinin Araklı ilçesi olduğunu , teşkilatlanma çalışmalarını çalıştırdığı manavın arka tarafında bulunan bir odadan gercekleştirdiğini belirterek, "henüz yapılanma aşamasındayız. maddi imkansızlıklar nedeniyle halen sosyal ortama giremedik. henüz parti levhasını bile yazdıramadık. Zamanla bu sorunları aşacağız" dedi

İŞÇİLERİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
Mayıs ayında resmen müracaat ederek kurduğu Doğuş ve Aydınlık Partisi (DAP) isimli partinin 39 yöneticisi olduğunu ifade eden Bacıoğlu, Partinin 4 Genel başkan yardımcısı bulunduğunu bunlarında yanında işçi olarak çalışan kişilerden olduğunu ifade etti.Doğuş ve Aydınlık Partisi Genel Başkanı Dursun Ali Bacıoğlu, seçmenlerine kendi ismiyle kurduğu www.dursunalibacioglu.com isimli internet sitesi üzerinde tanıtımını yapıyor. Aynı site de ise kurmuş olduğu DAP isimli partinin tüzüğü ve programları yer alıyor. 
 

KENDİSİNİ MESİH İLAN ETMİŞTİ

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde manavlık yapan 6 çocuk babası Dursun Ali Bacıoğlu, ilk olarak 2000 yılında omzunda peygamber efendimizin mührünü taşıdığını iddia ederek adını duyurmuş tu. Gerçek Mesih'in kendisi olduğunu ileri süren Bacıoğlu, manav dükkanında çalışan 4 müridinin de bulunduğunu belirterek, "Ben aslında gerçek mesihim. Bunu da 12 yıl önce açıkladım. Herkes deli olduğumu düşündü. Ancak zamanla söylediklerim anlaşılmaya başladı. Mesihlik, Kuran'ı iyi yorumlamaktır. Onlar İsa'nın bir insan olduğunu düşünüyorlar. Konuyla ilgili ayetler gösteriyor ki, İsa ruhtur, Kuran'ın kendisidir ve ölümsüzdür. Kuran'ı doğru yorumladığım için gerçek Mesih benim" dedi.

HER SEÇİMDE ADAY OLDU
Kendisini Mesih ilan ettikten sonra her seçimlerde milletvekili ve belediye başkanlıklarına aday olan Dursun Ali Bacıoğlu, 2002 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Trabzon'dan bağımsız milletvekili adayı olan Dursun Ali Bacıoğlu, sadece 65 oy alabilmişti. Savunduğu fikirleri anlattığı "İsa İle O Saatin Gelişi" ile "Doğuş ve Hicret" adlı iki de kitabı bulunan Bacıoğlu, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise Trabzon'dan değil İstanbul'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçimle ilgili hiçbir çalışma yapmayan, hatta istanbula gidip kendisine bile oy vermeyen Dursun Ali Bacıoğlu seçim sonunda 449 oy aldı.

SİYASİ PARTİ NASIL KURULUR
Siyasi partiler, partiye üye olma yeterliğine sahip en az otuz kişi tarafından kurulur. Bu kişilerin Türk vatandaşı olması zorunludur. Siyasi partinin genel merkezinin Ankara'da bulunması gereklidir. Siyasi partiler bildirimle kurulur. Bildirim İçişleri Bakanlığı'na yapılır. Bildirimde, kurulacak siyasi partinin adı, genel merkez adresi, kurucuların adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, öğrenim durumları, meslek veya sanatlarıyla ikametgahlarının belirtilmesi ve bu bildirimin bütün kurucular tarafından imzalanması ve bildirime beşer adet olmak üzere kurucuların nüfus kayıt örnekleri, adli sicil belgeleri ve kurucuların ayrı ayrı düzenledikleri siyasi parti kurucusu olabilme şartlarını taşıdıklarını belirten imzalı beyannameler ile kurucular tarafından imzalanmış parti tüzüğü ve programının eklenmesi şarttır.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel