Trabzonlu korsana dikkat!

Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, öğrencilerin ders başı yapacağı 2013-2014 eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulunarak, korsan servisçilere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.Oda B

Trabzonlu korsana dikkat!

Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, öğrencilerin ders başı yapacağı 2013-2014 eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulunarak, korsan servisçilere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.


Oda Başkanı Tayyar Demir, öğrencilerin mal ve can güvenliğinin sağlanması için kurallara uyulması gerektiğini belirterek, “Çalışma ruhsatı, çalıştığı yer güzergahının mutlaka bulunması, yani belediyemizce verilen öğrenci güzergah izin belgesinin olması, araçların arkasında ‘okul taşıtı’ yazısı ve kırmızı ışıklı ‘dur’ levhası yer almalı. Öğrenci inip binerken, levha ışığı yanmalı, öğrencilerin kolayca yetişebileceği cam ve pencerelerde sabit olmalı, araç kapıları şoför tarafından kontrol edilmeli ve otomatik olmalıdır” dedi.


Servis araçlarının 12 yaşın üzerinde olmaması gerektiğini dile getiren Demir, “Öğrencilerin bineceği servis araçlarında mutlaka rehber öğretmenin olması gerekiyor. Servis sürücülerinin hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmalarını kesinlikle yasaktır. Öğrenciler kemerlerini mutlaka bağlasınlar. Ayakta yolculuk etmesinler. Şoförün dikkatini dağıtacak şekilde hareketlerde bulunmasınlar” ifadelerini kullandı.


Velililerin servis araçlarının Trabzon Belediyesi tarafında verilen güzergahlarda izin belgesinin olup olmadığını bakması gerektiğinin altını çizen Demir, “Belgesiz araçlardan odamız sorumlu değildir. Servis plakasını, şoförün ad soyadını ve telefon numarasını mutlaka alsınlar. Trabzon’da taşıma ruhsatı 235 servis aracı hizmet verecek. Her sene olduğu gibi bu sene daha etkili yöntemler aldık. Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Valiliği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından servis sürücülere karşı geçtiğimiz günlerde bir seminerde de verilmişti. Korsan servisçilik diğer illerde olduğu gibi bizim ilimizde de bir sıkıntı oluşturuyor. Servisçilik anlamında Trabzon’da gittikçe profesyonelleşiyor. Daha da iyi olacağız inşallah” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel