Trabzonlu Kılıç'a bir garip işlem

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan yeşil kart sahibi Yusuf Kılıç, devletin yeşil kartlı ve ustalık belgesine sahip vatandaşların kendi işyerlerini açabilmesi için verdiği desteğin kendisine çelişkili ve anlaşılmaz gerekçelerle verilmemesinden şikayetç

Trabzonlu Kılıç'a bir garip işlem

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan yeşil kart sahibi Yusuf Kılıç, devletin yeşil kartlı ve ustalık belgesine sahip vatandaşların kendi işyerlerini açabilmesi için verdiği desteğin kendisine çelişkili ve anlaşılmaz gerekçelerle verilmemesinden şikayetçi.

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan Yusuf Kılıç, Devletin, ‘maddi durumu iyi olmayan yeşil kartlı ve ustalık belgesi olan’ vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla işyeri açma desteği verdiğini, kendisinin gerekli şartları taşımasına rağmen bu destekten yararlandırılmadığını söyledi.

Yusuf Kılıç, “Benim maddi durumum iyi olmadığı için Devlet bana yeşil kart verdi. Devlet kimlere yeşil kart verir, maddi durumu iyi olmayanlara. Ben aynı zamanda elektrik ustasıyım ve ustalık belgem var. Devletin yeşil kartlı ve ustalık belgesi olanlara yönelik işyeri açma desteğini öğrendim ve bundan faydalanmak için başvuruda bulundum.

Gerekli şartları taşımama rağmen Çarşıbaşı İlçe Vakıf Mütevelli Heyetinden olumsuz cevap aldım. Yeniden başvurdum ancak tekrar olumsuz cevap aldım. Bana gerekçe olarak verilen yazıda birbiriyle çelişen ifadeler yer alıyor.

Yazıda gerekçe olarak hem dükkan açmadan da serbest olarak çalışabileceğim, hem desteğin verilmeyiş sebebinin ilçede yeterli sayıda elektrikçi dükkanı bulunduğu, hem de kendi imkanlarıyla elektrikçi dükkanı açabileceğim gibi tamamen birbiriyle çelişen gerekçeler yer alıyor” dedi.

“Kendi imkanlarıyla işyeri açabilecek bir kişiye hiç yeşil kart verilir mi?” diye soran Yusuf Kılıç, “Ben bu iş için işyeri kiraladım, bir yıllık kirasını ödedim, mağdur oldum. Madem böyle bir destek var, Mütevelli Heyeti neden ‘Bu destekten şu işkollarındakiler yararlanabilir, şunlar yararlanamaz’ diye bir açıklama yapmadı. Sonra benim kendi imkanlarımla işyeri açabileceğime neye göre karar veriliyor?

Devletimiz işsizliğin azalması için destekler veriyor ama maalesef bu destekler belli yerlerde tıkanıyor ve amacına ulaşamıyor. Ben bu uygulamayı yetkililere şikayet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler