Trabzon'lu kaptandan tavsiyeler

Yaklaşık 20 yıldır gemi kaptanı olan ve şuan Trabzon Belediyesi’nin gezinti teknesi Mavi Karadeniz’in kaptanlığını yapan Uğur Aşçıoğlu, gemi kaptanlığının özel bir meslek olduğunu belirterek en deneyimli kaptanların Karadeniz'den çıktığını belirtiyor.Genç

Trabzon'lu kaptandan tavsiyeler

Yaklaşık 20 yıldır gemi kaptanı olan ve şuan Trabzon Belediyesi’nin gezinti teknesi Mavi Karadeniz’in kaptanlığını yapan Uğur Aşçıoğlu, gemi kaptanlığının özel bir meslek olduğunu belirterek en deneyimli kaptanların Karadeniz'den çıktığını belirtiyor.
Gençlere bu mesleği tavsiye ettiğini belirten Aşçıoğlu, her sabah uyandığında denizi görmeden rahat olmadığını belirtiyor. Kaptanlığın farklı bir meslek olduğunu ve her şeyi içinde barındırdığını belirten Aşçıoğlu, en fazla kaptanların da Trabzon, Rize ve Kastamonu'dan çıktığını söylüyor.
Karadenizli kaptanların deneyimli olduğuna dikkat çeken Aşçıoğlu, " Şu an Mavi Karadeniz gezi gemisinde ikinci kaptan olarak görev yapmaktayım. Meslek kariyerimi İstanbul boğaz olmak üzere uluslararası sularda çalışarak geçirdim. Bu meslek çok farklı ve her şeyi içinde barındıran bir meslek. Hem görmediğiniz ülkeleri görme fırsatı buluyorsunuz, hem de para kazanıyorsunuz. Gençlere bu mesleği tavsiye ederim" dedi.
Karadeniz'in diğer denizlere oranla tehlikeli olduğunu da işaret eden kaptan Aşçıoğlu, "Genellikle gemi kaptanları Trabzon, Rize ve Kastamonu illerinde çıkıyor. Karadeniz diğer denizlere oranla daha tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Zaten bu yüzden buralardan çıkan kaptanlar deneyimli olduğunu söyleyebiliriz. Kaptanlık kutsal bir meslek. Bu işi severek yaptığım için benim için bir tutku haline geldi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel