Trabzonlu Kaptan Abdüllhamit'e ne oldu

 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun Trabzon Sürmeneli gemi kaptanı Abdülhamit Erbay (26) kaptanlık yaptığı AQUA adlı tankerde esrarengiz bir şekilde kayboldu.Meksika’nın Post Bokar limanından almış olduğu ham petrolü ABD’nin Houston Limanı'na getirm

Trabzonlu Kaptan Abdüllhamit'e ne oldu

 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun Trabzon Sürmeneli gemi kaptanı Abdülhamit Erbay (26) kaptanlık yaptığı AQUA adlı tankerde esrarengiz bir şekilde kayboldu.

Meksika’nın Post Bokar limanından almış olduğu ham petrolü ABD’nin Houston Limanı'na getirmekte iken 16 Ekim tarihinde kaybolduğu belirlenen AQUA adlı geminin üçüncü kaptanı Abdülhamit Erbay’tan bir daha haber alınamadı.

Geminin bağlı olduğu denizcilik firması yetkilileri kaybolan genç kaptan ile ilgili ailesine yapmış olduğu açıklamada “ oğlunuz kayboldu ve geçen süre zarfı içinde bir bilgide alamadık.”şeklinde oldu.

Tanker mürettebatı  16 Ekim akşamı saat 18:30 sularında yemek yiyen genç kaptan Erbay normal kıyafetiyle birlikte geminin baş kısmına gittiğini ifade ettiler. Aileden alınan bilgiye göre geminin baş kısmında bir zincirin açık ve güvertede ayak izleri olduğu bildirildi. Yine aile firma yetkilerinde Erbay’ın kaybolduğu gün gemi mürettebatının isim listesini istediklerini fakat yetkililerin vermediklerini iddia ettiler.  

Genç kaptanın en son gemiye katılmadan önce bir arkadaşıyla birlikte yemek yediğini ve arkadaşının ifadelerine göre Erbay’ın ruh halinin gayet iyi olduğu yönünde bilgi verdi. 

Kaptan’ın ailesinin içi yandı

Genç kaptanın Trabzon’da yaşayan ablası Şakire Erbay, “ kardeşim 16 Ekim günü Meksika’dan almış olduğu Ham petrolü 2 günlük yola getirirken kayboldu. Bu durum bizi çok üzdü. Kardeşim ile ilgili yapmış olduğum araştırmada ve geminin bağlı olduğu firma ile yapmış olduğum görüşmede kardeşim en son geminin güvertesine çıkmış ve kaybolmuş.”dedi.

Geminin kameralarında da görünen fakat ne olduğunu fark edilmediğini söyleyen acılı abla Şakire Erbay, “ gemide bulunan güvenlik kameralarında kardeşimin yemek yedikten sonra dışarı çıktığını ve gemi burnuna gittiği görülüyor. Fakat gemide bulunan kameraların gece görüşü olmadığından dolayı kardeşim tam olarak seçilmiyor ve kamarasına geri dönüm dönemediği belli olmuyor.” Söyledi. 

Erbay, “ firma yetkilileri bana 17 ekim günü kardeşim Abdülhamit’in gece vardiyasını almayınca arkadaşları tarafında geminin her yerinde arandığını bulunmayınca kaybolduğunu söyledi. Kaybolduğu anlaşılınca hemen gemi mürettebatı durumu Amerikan deniz yetkililerine bildirmiş ve ABD’ye ait deniz arama kurtarma Costcurt yetkililerin geminin rotası yönünde helikopter desteğiyle birlikte arabalarda bulundu.

17 Ekim gününden 18 Ekim saat 13:30’a kadar arama yapan kurtarma ekibi hiçbir sonuç ile karşılaşmadı. Bunu üzerine gemi ve 16 mürettebatı ABD’nin Houston Limanı'na getirilerek Amerikan yetkilileri tarafından inceleneceği yetkililer tarafından bize söylendi.”dedi.

Aynı gemi uyuşturucudan yakalanmıştı

Bir süre önce aynı gemi 23 mürettebatı ile birlikte Venezuela’a uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanmıştı. Türk dış işlerin yoğun baskılarıyla gemi serbest bırakılmıştı. 

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ/ Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler