Trabzonlu kamyoncular dertli

 Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek esnafın sorunlarını dile getirdi.Mazota yapılan zamlarla kamyoncu esnafının enflasyona yenik düştüğünü belirten Bekar, "Ma

Trabzonlu kamyoncular dertli

 

Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek esnafın sorunlarını dile getirdi.

Mazota yapılan zamlarla kamyoncu esnafının enflasyona yenik düştüğünü belirten Bekar, "Maliyet her geçen gün artmış, nakliyeler buna rağmen aşağı düşmüştür. Esnafımızın vergi SSK ve mazot zamlarıyla beli bükülmüş vaziyettedir.

 Bu duruma karşı, hükümetten kamyoncuların kullandığı mazota ÖTV indirimine gitmesi en önemli talebimizdir. Göreve geldiğimizden beri ağırlık kontrollerinin sabit kantarlarla 24 saat yapılması gerektiğini söyledik. Haksız rekabetin böyle önleneceğini belirttik. Ancak henüz bu konuda bir ilerleme kaydedilmemiştir" dedi.

Karayollarında trafiğe tehlikeye düşüren görüntülerin sık sık gözlendiğini söyleyen Bekar, "Özellikle gabari yükseklik kontrollerinin yapılmaması sonucu, ot saman yüklü araçlar ve taş kamyonları tehlike arz etmeye devam etmektedir.

Biz kamyoncu esnafı olarak bu ve diğer konularda denetimin sürekli ve etkin olmasını istiyoruz. Son olarak geçtiğimiz günlerde 3. yılını dolduran belediyemiz icraatlarını açıkladı. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren şehir içinde gerekli olan kamyon ve kamyonet oto parkı isteğimizi defalarca belediyemize ilettik. Keşke bu icraatlar içinde bu sorumuza da bir çözüm üretebilseydi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler