Trabzonlu kadınlar Nevşehir'de hak arıyor

 Mardin ve Trabzon’dan gelen 10 kadın Nevşehirli kadınlarla birlikte Proje Döngü Eğitimi aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar, illerindeki kadınların haklarının savunulması için proje hazırlayacak.  Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği tarafından

Trabzonlu kadınlar Nevşehir'de hak arıyor

 

Mardin ve Trabzon’dan gelen 10 kadın Nevşehirli kadınlarla birlikte Proje Döngü Eğitimi aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar, illerindeki kadınların haklarının savunulması için proje hazırlayacak. 
 
Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği tarafından azırlanan ve AB’nin finansmanı ile Güney Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Hibe Programı kapsamında uygulanan Trabzon ve Mardin Kadın Toplumsal Cinsiyet Konumlarının Güçlendirilmesi ve Kadın Haklarının Savunulması projesi eğitimi Nevşehir’de gerçekleştirildi. Proje kapsamında Trabzon ve Mardin illerinden Nevşehir’e gelen 10 kadın, burada Nevşehir’den projeye katılan 15 kadın ile birlikte proje döngü eğitimi aldı. Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kadınlar bulundukları illerde kadın dernekleri aracılığıyla kadın haklarının savunulması ve kadınların toplumsal cinsiyet konumlarının geliştirilmesi için proje çalışmaları yapacak.
 
Sertifika töreninde konuşan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı ve Proje Genel Koordinatörü Hayriye Demirbilek, projenin Türkiye’de kadın haklarının geliştirilmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Proje ile birlikte Türkiye’nin 3 farklı coğrafik bölgesinden kadınları bir araya getirdiklerini ifade eden Demirbilek, proje eğitimi alan kadınların bundan sonra bulundukları illerde kadın hakları için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel