Trabzonlu işverene uzman uyarısı

 İş kanunun da yapılan değişiklik ile iş güvenliği uzmanı  çalıştırmak zorunlu hale getirildi. Konu ile ilgili haber61.Net’e açıklama yapan iş güvenliği uzmanı Yunus Emre Aktürk, “4857 sayılı İş Kanunu kapsamında yer alan ve sanayiden sayılan işlerin yapı

Trabzonlu işverene uzman uyarısı

 

İş kanunun da yapılan değişiklik ile iş güvenliği uzmanı  çalıştırmak zorunlu hale getirildi. Konu ile ilgili haber61.Net’e açıklama yapan iş güvenliği uzmanı Yunus Emre Aktürk, “4857 sayılı İş Kanunu kapsamında yer alan ve sanayiden sayılan işlerin yapıldığı ve devamlı olarak en az elli işçi çalıştırılan işyerleri iş güvenliği uzmanı görevlendirmek ile yükümlüdürler. Sanayiden sayılan işyerleri Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik kapsamında tanımlanmıştır.”dedi.

Aktürk, “İş güvenliği uzmanlarından; C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler. Birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin gerektiği işyerlerinde, en az bir iş güvenliği uzmanının işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip olması yeterlidir.”şeklinde konuştu.

Yasanın 2013 yılında yürürlüğüne girmesinin ardından zorunlu kılındığını ifade eden Aktürk, “yasaya göre risk değerlendirmesi yapılmaması halinde ilk tespitte 3.000.-tl, yine yapılmaması durumunda her bir tespitte 4.500.-tl idari para cezası kesilecektir.”söyledi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler