Trabzonlu iş adamları neler dedi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) Finansal Hizmetler ve Holdinglerin Faaliyetleri Meslek Gurubu Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz Kar'ın Trabzon’da 85 işadamı üzerinde yaptırdığı ankette iş adamlarından ilginç cevaplar alındı.TTSO Meclis üyesi Mustafa

Trabzonlu iş adamları neler dedi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) Finansal Hizmetler ve Holdinglerin Faaliyetleri Meslek Gurubu Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz Kar'ın Trabzon’da 85 işadamı üzerinde yaptırdığı ankette iş adamlarından ilginç cevaplar alındı.


TTSO Meclis üyesi Mustafa Yılmaz Kar, “Ticari Değişime Uyum ve Yatırım Eğilimi” konusunda yaptırdığı anket sonuçlarını açıkladı. Küçük bir iş dünyası kesitine yönelik yaptıkları anketin belirli alanlarda yönelimleri ortaya koyduğunu ifade eden Mustafa Yılmaz Kar, değişime adım atılması gerektiğini, değişime adım atmayanların değişime ayak uyduramayacağını söyledi. Mustafa Yılmaz Kar, 85 iş adamına 9 soru yönelttiklerini ifade ederek “Ankete katılanların ‘Sizce ticari anlayış ve ticari kar, eskiden daha mı iyi idi ?’ sorusuna yüzde 76 oranında 64 kişisi ‘evet’ yanıtını verdi. Yüzde 24 oranında yani 21 kişi ise ‘hayır’ olarak yanıtladı. Geçmişte ticaret anlayışı ve ticari karın daha iyi olarak görenlerin oranı yüzde 76 ile önemli bir rakam olarak görülmesi gerekiyor” dedi.

İŞADAMLARININ TRABZON'A YATIRIM SORUSUNA CEVABI


Ankete katılanların sermayeleri olmaları halinde yatırım düşünme oranının yüzde 55 olduğunu, yüzde 36 oranında da yatırım düşünmedikleri cevabını aldıklarını kaydeden Kar “Aynı ankette, katılımcılar Trabzon’un yatırım için yüzde 75 oranında uygun olmadığını beyan ederken, yatırıma uygun yanıt verenlerin oranının ise yüzde 25 düzeyinde kaldı” diye konuştu. Kar, Türkiye’nin ticari ilişkilerini geliştirdiği yeni ülkeler ile katılımcıların yüzde 84 oranında ilgilendiğini, yüzde 14 oranında da ilgi duymadığını beyan ettiğini aktardı.
Ankete katılanlar yurt dışında yatırımın düşüncesini yüzde 52 oranında onay verirken, yüzde 48 oranında da uygun olmadığı görüşü benimsendi. Buna karşın ankete katılanlar, kar olması halinde Afrika’da dahi risk alarak yatırım yapabileceğini beyan ederken, yüzde 33 oranındaki işadamları ise rahatlarını bozamayacaklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler