Trabzonlu imamın Urfa tutkusu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eski Kale köyünde imamlık yapan Trabzonlu Hasan Çelekoğlu, giydiği Şanlıurfa yöresine has kıyafetle, köye gelen misafirlere mırra (acı kahve) ikram ediyor.Viranşehir merkeze bağlı 30 kilometre mesafede bulunan 300 n

Trabzonlu imamın Urfa tutkusu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eski Kale köyünde imamlık yapan Trabzonlu Hasan Çelekoğlu, giydiği Şanlıurfa yöresine has kıyafetle, köye gelen misafirlere mırra (acı kahve) ikram ediyor.

Viranşehir merkeze bağlı 30 kilometre mesafede bulunan 300 nüfusluk köyde yaklaşık 3 yıldır imamlık görevini icra eden Trabzonlu Hasan Çelekoğlu yaşadığı yöreye uygun kıyafetler giyerek örf ve adetlere tam bir uyum sağlıyor. Çelekoğlu, Trabzon ile Şanlıurfa arasındaki yaşam tarzı ve geleneklerinin birbirinden uzak olmadığını ifade etti.
Trabzonlu imam,ilk görev yeri olup tereddütle geldiği Şanlıurfa'da şimdi bölge halkıyla kardeş gibi bir arada yaşıyor ve Şanlıurfa'dan biriyle evlenip hayatının geriye kalanını burada yaşamak istiyor. Trabzonlu imam Çelekoğlu,"Batıda doğu ve güneydoğu bölgesindeki insanlara çok farklı bakılır. Fakat buradaki insanların samimiyeti, sıcaklığı, hoşgörüsü, misafirperverliğinin görülmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Ana dili Türkçe olan Çelekoğlu, bölge halkının ağırlıklı olarak konuştuğu Kürtçe dilini de
öğrenmeye başladığını ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel