Trabzonlu "hükümet" teyze

Trabzon'da "Hükümet" lakabıyla tanınan Ayşe Özdemir, 7 çocuğu ve 50'nin üzerinde torunuyla 5 kuşak bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor. Genç yaşta eşini kaybeden Özdemir, tek başına verdiği hayat mücadelesiyle çocuklarını büyüttü, meslek sahibi yaptı ve

Trabzonlu "hükümet" teyze
Trabzon'da "Hükümet" lakabıyla tanınan Ayşe Özdemir, 7 çocuğu ve 50'nin üzerinde torunuyla 5 kuşak bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Genç yaşta eşini kaybeden Özdemir, tek başına verdiği hayat mücadelesiyle çocuklarını büyüttü, meslek sahibi yaptı ve evlendirdi. Çocuklarını evlendirdikten sonra ise küçük oğlunun yanına yerleşen Özdemir, torununun torununu kucağına aldı.
 
Özdemir,  yaptığı açıklamada, yaklaşık 46 sene önce eşini kaybettiğini dile getirerek, uzun yıllar çocuklarına kent merkezindeki bir örgü ve dokuma dükkanında çalışarak baktığını söyledi.
 
Çocukları büyüyene kadan zor ama güzel günler geçirdiğini anlatan Özdemir, çocukları büyüdükten sonra ise rahatladığını ve çocuklarının kendisine destek olduğunu ifade etti.
 
Özdemir, 4'ü kız 7 çocuğu olduğunu anlatarak, "7 çocuğum, 50'nin üzerinde torunum ve bir de torunumun torunu var. Anne oldum, anneanne oldum ve torunumun torununu da gördüm. Torunumun torununu kucağıma almam çok güzel bir duygu. Allah bana bu duyguyu da yaşattığı için mutluyum" dedi.
 
- "O küçük bebek bana her şeyi unutturuyor"
 
Hayatta en çok huzur bulduğu şeylerden birisinin 2 aylık torununun torununu kucağına almak olduğunu dile getiren Özdemir, "Önceden gücüm vardı, boş zamanlarımı örgü örerek geçirirdim. Şimdi ise hem yaşım hem de sağlık problemlerim nedeniyle eskisi gibi dağlarda, bayırlarda gezemiyorum. Huzuru çocuklarımla, torunlarımla bir arada olmakta buluyorum ve bütün sıkıntılarımı, hastalığımı onlarla zaman geçirdiğimde unutuyorum. O küçük bebek bana her şeyi unutturuyor" diye konuştu.
 
Özdemir, annesinin de torununun torununu gördüğünü söyleyerek, aynı mutluluğu kendisinin de yaşadığı için sevinçli olduğunu kaydetti.
 
Çevresindekilerin onu "Hükümet" olarak tanıdığını belirten Özdemir, "Eskiden beri çevremdekiler bana 'Ayşe' yerine 'hükümet' diye seslenir. Herhalde güçlü olduğum için bana böyle bir lakap taktılar. Sonuçta Karadeniz kadınıyım. Karadeniz kadını da erkek, kadın işi dinlemez her işi yapar. Ben de cesaretli bir insandım ve çocuklarım için her türlü mücadeleyi verdim. O nedenle olsa gerek beni tanıyanlar bana hep 'hükümet' diye seslenir" ifadelerini kullandı.
 
- "Annem için şu an dünyanın en büyük mutluluğu torununun torununu görmesidir"
 
Ayşe Özdemir'in Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı oğlu Turgut Özdemir, annesinin herkes tarafından çok sevilen bir insan olduğunu söyledi.
 
Özdemir, eskiden beri annesinin herkesin yardımına koştuğuna işaret ederek, "Annemi tanıyanlar çok sever ve değer verir. İnsanlara hayatı boyunca sürekli yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor. Tek ekmeği olsun onu mutlaka yanındakilerle paylaşır. Yardımsever ve sakin bir insandır. O nedenle de basın camiasında da çok sevilir" dedi.
 
Annesinin aile yapısına çok önem verdiğine dikkati çeken Özdemir, "Annem için çocuklarının mutluluk içinde bir arada olması çok önemli. O yüzden eskiden beri sürekli çocuklarını, torunlarını bir araya toplar. Onun için çocuklarının bizim için de onun mutluluğu çok önemli. Biz annemi gülerken gördükçe mutlu oluyoruz. Annem için şu an dünyanın en büyük mutluluğu, torununun torununu görmesidir. Biz de o yanımızda diye şanslıyız ve varlığı bizim için bir güçtür" diye konuştu.
 
Özdemir, yaşlılar için en büyük mutluluğun kendilerine gösterilen şefkat olduğunu da vurgulayarak, her yaşta insanın anneye ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel