Trabzonlu hoca hayatını kaybetti

Samsun'da yakalandığı amansız hastalık sonucu tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden Ali Rıza Öztürk hoca, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolcuğuna uğurlandı. Milli

Trabzonlu hoca hayatını kaybetti
Samsun'da yakalandığı amansız hastalık sonucu tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden Ali Rıza Öztürk hoca, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolcuğuna uğurlandı.
 
Milli Gençlik Vakfı eski yöneticilerinden, Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'nın kurucularından ve Selamet Kitap Kırtasiye'nin de sahibi olan Ali Rıza Öztürk (80), tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti. Ali Rıza Öztürk hoca için bugün Samsun Büyük Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı düzenlendi. Cenazeye, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Çakır, Ahmet Yeni, Cemal Yılmaz Demir, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, vatandaşlar, hocanın ailesi ve sevenleri katıldı.
 
Ali Rıza Öztürk hocanın cenaze namazını Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Ali Rıza Öztürk, Kıranköy aile kabristanlığında toprağa verildi. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olarak geldiği Samsun'da eski dostu Ali Rıza Öztürk hocayı evinde ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ali Rıza hocanın ailesini telefonla arayarak taziyelerini bildirdiği öğrenildi.
 
Ali Rıza Öztürk, 1934 yılında Trabzon Şalpazarı'ndan doğdu. Medrese eğitimi aldı. Trabzon'da Fıkıh, Arapça, Tefsir, Hadis gibi İslami ilimler eğitimi aldı. Trabzon ve Samsun'da vakıf ve Kur'an kurslarına hayır ve hasenat islerinde buldu. Birçok gence burs vererek topluma kazandırılmasına öncülük etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler