Trabzonlu gazinin yürek burkan hali

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Uğurlu Beldesi'nden 38 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve gazi olduktan sonra İstanbul’da gördüğü tedavinin ardından memleketine dönen Gazi Ali İleli, (62) psikolojisi bozulduğu için devletin kendisine verdiği g

Trabzonlu gazinin yürek burkan hali

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Uğurlu Beldesi'nden 38 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve gazi olduktan sonra İstanbul’da gördüğü tedavinin ardından memleketine dönen Gazi Ali İleli, (62) psikolojisi bozulduğu için devletin kendisine verdiği gazilik maaşını ahırda yaşadığı halde 38 yıldan buyana almıyor ve sadece ekmek ve suy ile besleniyor. 

Trabzon’un Akçaabat İlçesinden 38 yıl önce vatani görevini yapmak için Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve gazi olan Ali İleli devletin kendine verdiği gazilik maaşını 38 yıldır almıyor.

4444444.20120909113721.jpg

Akrabalarının ve komşularının getirdiği yemekleri ve yardımları geri çeviren, ayağında ayakkabısı dahi olmayan İleli, 38 yıldır sadece kuru ekmek ve şekerli suyla besleniyor.  

Yıllardır kendisine yapılan yardımları geri çeviren Ali İleli’nin yakınlarından yeğeni Kemal İleli, “Gazi olduktan sonra eşini ve çocuklarını evden kovdu. Kimseyle görüşmüyor. Kapılarını kimseye açmıyor. Devletin kendisine yaptığı yardımı dahi kabul etmiyor. Bizim yaptığımız yardımları da kabul etmiyor.

Devlet artık amcamıza sahip çıksın. Bu görüntü ne bize ne de büyük Türk devletine yakışıyor. Kendisi daha devletten bir kuruş maaş almadı. Bankada biriken parası var. En azından yetkililer gelsinler ve amcamı yerinde görsünler.

4444444444444444.jpg

Bu güne kadar kimse buna tenazur bile etmedi” diyerek yetkililere seslendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel