Trabzonlu Gazi’den valiye jet yanıt

Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olan ve 19 yıldır gazilik unvanı almanın mücadelesini veren Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, açlık grevine devam ediyor.Gazi Başar açlık grevine başladıktan sonra T

Trabzonlu Gazi’den valiye jet yanıt

Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olan ve 19 yıldır gazilik unvanı almanın mücadelesini veren Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, açlık grevine devam ediyor.

Gazi Başar açlık grevine başladıktan sonra Trabzon Valiliği tarafından hakkında yapılan araştırma sonucunda bir açıklama yapılmıştı. Yapılan bu açıklamaya cevaben Gazi İbrahim Başar Haber61.net aracılığı ile bir açıklama yaptı.

Gazi İbrahim Başar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Sayın Valim Sosyal Hizmetler tarafından yapılan yardımların lafını etmişsiniz.

Sayın valim. Ben bugüne kadar bana yapılan yardımların hiç birini inkar etmedim, etmemde. Aksine hep dua ettim, yapılanlar içinde teşekkür ettim. Ancak bilmediğiniz bir şey var Sayın valim. Ben bugüne kadar hiç kimseden yardım talebinde bulunmadım.

Ancak benimle 3-4 yıldır gazilik haklarımı almak için uğraş veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olan Şehit ve Gazi Dairesi Başkanı Sayın Hüseyin Demirtaş bazı yardım kuruluşlarına mail atmış ve bana yardımcı olunmasını rica etmiştir. Bunun üzerine ben Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Vakıf'tan çağırıldım ve bana yardım yapılacağını söylediler. Benden dilekçe aldılar. Bende mağdur ve ihtiyaçlı olduğum için bunları saygıyla kabul ettim.

Ayrıca Sayın Valim ben gazilik haklarını istiyorum hiç kimsenin hakkını istemiyorum. Ben sadaka değil gaziliğimi istiyorum. Ben bu ülkenin namus ve şerefini korurken bu gözümü kaybettim.

Sayın Valim yapılan yardımların lafını ediyorsunuz. Sizde takdir edersiniz ki benimde bu ülkede 19 yıllık alamadığım gazilik haklarım var. 19 yıldır alamadığım gazilik haklarımın toplamı çok yüksek bir miktar yapıyor. Unutmayalım ki bu para ailemin ve çocuklarımın nafakasıdır.

Sayın Valim keşke bu konuları sizinle yüz yüze konuşabilseydik. İnanın bu konu bu duruma gelmezdi. Anacak sizden 3 - 4 defa randevu istememe rağmen Türkiye Cumhuriyetinin Gazi bir evladı olarak sizinle ne yazık ki görüşemedim.

Son Olarak Sayın Valim, şunu da söylemek istiyorum. Sizden bir ricam var. Lütfen kendinizi benim yerime koyup bir empati yapar mısınız? Siz benim yerimde olsaydınız ve bir gazi olsaydınız, Başbakanlığın önünden kovulup, kovulmak yetmezmiş gibi birde polise bir suçlu gibi teslim edilseydiniz. Ne yapardınız?’’
 
Saygılarımla

Gazi İbrahim Başar  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel