Trabzon'lu fedakar baba

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Yeşilköy Beldesi'nde ikamet etmekte olan 16 yaşındaki Orhan Can Kalyoncu'nun tek böbrekli olarak dünyaya gelmesi ancak 3 yaşına gelince fark edildi. Mevcut böbreği de iflas eden Orhan Can Kalyoncu, 4 aydan bu yana Vakfı

Trabzon'lu fedakar baba

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Yeşilköy Beldesi'nde ikamet etmekte olan 16 yaşındaki Orhan Can Kalyoncu'nun tek böbrekli olarak dünyaya gelmesi ancak 3 yaşına gelince fark edildi. Mevcut böbreği de iflas eden Orhan Can Kalyoncu, 4 aydan bu yana Vakfıkebir Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde tedavi görüyor.

Doğuştan tek böbreği olan 16 yaşındaki Orhan Can Kalyoncu'nun mevcut böbreği de iflas edince, babası 61 yaşındaki Remzi Kalyoncu, böbreğini vermeye gönüllü oldu. Kalyoncu, nakledilecek böbreğin konsey tarafından onaylanmasını umutla bekliyor.
 
16 yıldan beri böbrek yetmezliği çeken Orhan Can Kalyoncu, Beşikdüzü Özel İnciler Rehabilitasyon Merkezi'nde 6 yıl eğitim gördü. Bu süre içinde ailesi Orhan Can için böbrek aradı.
 
En sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu bir umut ışığı yandı ve 61 yaşındaki baba Rasim Kalyoncu'dan böbrek nakli yapılmasına karar verildi.
 
Nakil öncesi kalp atışları zayıf olan baba Rasim Kalyoncu'nun kalbine pil takılacak ve ailenin heyecanla beklediği böbrek naklinin yapılıp yapılamayacağına Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bir konsey karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel