Trabzonlu Erkeklerin eşlerini dövme bahaneleri

Trabzon’da son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Erkeklerin eşlerine yönelik uygulamış oldukları şiddet olaylarındaki bahaneler ise hem biraz tuhaf hem de “bahane bu mu” dedirten cinsiden.Haber : Şükrü Üçün

Trabzonlu Erkeklerin eşlerini dövme bahaneleri

Trabzon’da son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Erkeklerin eşlerine yönelik uygulamış oldukları şiddet olaylarındaki bahaneler ise hem biraz tuhaf hem de “bahane bu mu” dedirten cinsiden.

Haber : Şükrü Üçüncü

Trabzon’da erkeklerin kadına yönelik işlemiş olduğu şiddet olaylarından ilginç olanlarını araştırdık.

İşte Trabzon’da kadına karşı işlenen suçlardaki ilginç detaylar.

Eşe medenice Dayak

Trabzon’un İnönü Mahallesinde yaşayan Ö.U isimli kadın bir süredir evli olduğu eşi tarafından sürekli aldatıldığı gerekçesiyle birlikte mahkemeye giderek eşinde ayrılmak için dava açtı. Eşine dava açtıktan sonra evine gelen kadın bir süre sonra annesinin evine giderek eşinden yalnız yaşamaya karar verdi. Bir süre sonra postacı Ö.U’nun eşine boşanma davası ile ilgili ihbar nameyi getirince Ö.U’nun eşi M.U çılgına döndü.

M.U Kaynanasının evine giderek eşini döverek hastanelik etti. Ö.U eşinin yumruk ve tekmelerine maruz kalınca Trabzon Numune Hastanesine tedavi altına alındı. Polis ekiplerine vermiş olduğu ifadede “ eşimden ayrılmak istedim kendisine medeni bir şekilde ayrılalım dedim. Kendiside tamam dedi ve bana seni “medenice döveceğim” söyleyerek darp etti.”söyledi.

Sen misin koruma kararı isteyen?

Bir süre önce evli olduğu eşi ile ayrılan A.K (34) eşinde boşandıktan sonra sürekli eşi tarafından tehdit ve hakaret gördüğünü söyleyerek polis ekiplerinden yardım istedi. Güvenlik güçleri tarafından koruma kararı çıkarılan kadının eşi koruma kararını öğrendikten sonra A.K’nin başka kadın arkadaşını tehdit ettiği öğrenildi.

A.K’nin eski eşi arkadaşı Z.E’nin (28) yolunu keserek tehdit etmeye başladı. Durumdan rahatsız olan iki kadın polis ekiplerinde yardım isteyerek G.K (37) hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir diğer kadına şiddet olayı ise Akçaabat ilçesinden geldi. Bir süre önce evlendiği eşinde ayrılarak babasının evine geri dönen M.A (25) erkek kardeşi tarafından darp edildiği iddiası ile Akçaabat polisinden yardım istedi.

Karakola giden M.A, “ bir süre önce evli olduğum eşimden ayrıldım ve baba  evime geri döndüm. Evde olan iç meseleden dolayı kardeşim ile tartışmaya başladım. Tartışma yerini kavgaya bıraktı ve beni kardeşim darp etti.”dedi.

Patatesleri fazla pişirdin dayağı

 

Trabzon’un Of İlçesinde Yaşayan A.S isimli genç kadın bir eşine akşam eve gelen eşine yemek hazırladı. Eşi Akşam yemeğini yemek üzere masaya geldiğine patateslerin fazla pişirildiğini fark edince A.S’yi darp etti. Tekme ve tokatlar ile hastanelik olan genç kadın bir süre hastanede tedavi gördü. Eşi ise karakolda vermiş olduğu ifadede patatesleri fazla pişirince çok kızdım ve dövdüm şeklinde konuşarak kendini savundu.

Eşini Sıçak su ile yaktı

Trabzon’da işsiz eşiyle arasında tartışma çıkan kadın, eşi tarafından üzerine sıcak su atılmak suretiyle yaralandı.

Olay Trabzon’un Yomra İlçesi Sancak Mahallesinde meydana geldi. 50 yaşında ki A.B. adlı kadın polise verdiği ifade de eşi 49 yaşında ki H.B.’nin işsiz olduğunu evinin geçimini iki oğlunun sağladığını, olay günü eşinin kendisinden sigara almak için para istediğini ancak kendinin para olmadığını söylediğini kaydetti. Bunun üzerine eşinin küfürler ederek sobanın üstünde ki sıcak su dolu ibriğin suyunu kendisine doğru attığını ileri süren A.B. sol kolunun yandığını kızının kendisini il merkezinde ki hastaneye götürerek tedavi ettirdiğini kaydetti.

Eşinin kendisine yaklaşık 10 yıldır şiddet eylemi uyguladığını kaydeden A.B. bu olayın son 3 yıldır da artarak devam ettiğini kendisinden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili ifade veren koca H.B. ise eşinin kedisine tabureyle vurunca onun üzerine sıcak suyu attığını pişman olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili koca gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Sen nasıl üzerine su dökersin dayağı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde geçtiğimiz yılın Ramazan ayında eşiyle birlikte aynı sofrada ezanın okunmasını bekleyen E.K isimli kadın ezana birkaç dakika kala eşinin bardağına su koymak isterken yanlışlıklan eşinin üzerine su döktü. E.K’nın eşi A.K bir anda sinirlenerek önünde bulunan Çatalı kafasına fırlatarak eşini hastanelik etti.

Bu ne biçim yemek dayağı

 

Trabzon’un Maçka İlçesinde yaşayan R.K akşam yemeğini hazırlayan Karısı A.K’yi  “bu ne biçim yemek” diyerek darp etti. Eşinde gördüğü darptan dolayı bunalıma giren genç kadın ilaç içerek intihara kalkıştı. Bir süre sonra komşuları tarafından baygın şekilde bulunan genç kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu Balıklar pişmemiş dayağı

Trabzon’un Çaykara İlçesine yaşayan R.A solaklı deresinde tuttuğu balıkları eve getirerek eşinden balıkları akşam yemeğine hazırlamasını istedi. R.A’nın eşi A.A bir süre sonra balıkları pişirerek eşini yemeğe çağırdı. Sofraya oturan eş R.A “ bu balıklar pişmemiş nasıl kadın sen” söyleyerek eşini hastanelik etti. Kadın kocasından şikayetçi oldu.

Sen misin beni hastaneye getir söyleyen

Trabzon’da gece geç saatlerde eve alkollü olarak gelen koca, 15 yıllık eşinin “Hastayım. Beni Hastaneye getir” demesine sinirlenerek eşini döverek hastanelik etti. Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Kireçli Mahallesinde dün gece saatlerinde meydana gelen olayda alkollü vaziyette eve gelen Ş.A isimli koca’ya eşi N.A “Midem ağrıyor. Beni hastaneye getir” demesi üzerine çığlına döndü. Kafam ağrıyor diyerek eşini isteğini geri çeviren kızgın koca eşini darp etmeye başladı. Eşinin elinden zor kurtulan N.A 155 polis imdat telefonunu arayarak eşinden şikayetçi oldu. Polis tarafından göz altına alınan alkollü koca Ş.A ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yemekler güzel değil dedi camları kırdı

Trabzon’un Araklı İlçesinde öğle yemeğini güzel hazırlayamayan kadın E.A’ya eş dayağı. Yemekleri beğenmeyen eşini hastanelik eden F.A hızını alamayınca evdeki tüm camları kırdı. Araya giren çocukları öfkeli babayı sakinleştirmekte zorlanırken anne E.A hastanede tedavi altına alındı.

Paramı verdin söyleyince dayağı yedi 

Trabzon’da yaşayan Serkan S. İsimli genç yeni evli olduğu Melek S’ye “Neden yemek Yapmadın” şeklinde soru sordu. Melek S bu soru üzerine eşine “ Paramı verdinde yemek neden yapmadın soruyorsun” söylemesi üzerine eşi tarafından hunharca dövülerek hastanelik oldu.

Ne beceriksiz yengesin sen 

Trabzon merkezde Y.K kocası İ.K’ye yemek hazırladı. Kocasının kız kardeşi yemeği beğenmeyerek Y.K’ya bu nasıl yemek söylemesi üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışma yerini kavgaya bırakınca gelin görümce kavga etti. Saç saça baş başa kavga karakolda bitti.

Ayaklarımı düzgün yıkamıyorsun

Trabzon’un Çınaraltı Mahallesi’nde dün gece 02.00 sıralarında alkollü olarak ikametlerine gelen Z.K (33) isimli koca E.K (38) isimli eşinden ayaklarını yıkamasını istedi. Alkol bağımlısı olduğu öğrenilen Z.K’nın “Ayaklarımı düzgün yıkamıyorsun” diye sinirlenerek 1 buçuk yıllık eşini darp ettti. Kendisini öldürmekle de tehdit etmesi üzerine E.K kocası  Z. K'nin elinden zor kurtularak 155 polis imdat telefonunu arayıp polislerden yardım istedi.

Çarşı Polis Merkezi Amirliği’nce göz altına alınan alkol bağımlısı Z.K’nın alınan  ifadesinde 1.5 yıllık resmi nikahlı eşi olan Z.K’nın (38) eve alkollü bir şekilde gelerek ayaklarını yıkamasını istemesi üzerine ayaklarını yıkamaya başladığı sırada eşinin birden “Neden düzgün yıkamıyorsun” diye bağırarak kendisini darp etmeye başladığını söyleyerek polislerden koruma isteyerek kadınlar sığınma evine yerleştirilmek istediğini söyleyerek geçici olarak akrabalarının yanına yerleştirildiği öğrenildi. 

“Ayaklarımı düzgün yıka, iyi yıkamıyorsun” diyerek eşini darp ederek hastanelik eden alkol bağımlısı koca Z.K karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel