Trabzonlu Erbay yaşıyor mu?

Gemi kaptanı Trabzonlu Abdülhamit Erbay geçtiğimiz yılın Ekim ayında yardımcı kaptanlığını yaptığı gemi ile Amerika’ya yük getirmiş ve bir daha Türkiye’ye dönmemişti.MEKSİKA’DA GEMİ ARANMIŞTIAQUEN isimli Tanker’de akaryakıt taşımacılığı yapan Erbay 16 Eki

Trabzonlu Erbay yaşıyor mu?

Gemi kaptanı Trabzonlu Abdülhamit Erbay geçtiğimiz yılın Ekim ayında yardımcı kaptanlığını yaptığı gemi ile Amerika’ya yük getirmiş ve bir daha Türkiye’ye dönmemişti.

MEKSİKA’DA GEMİ ARANMIŞTI

AQUEN isimli Tanker’de akaryakıt taşımacılığı yapan Erbay 16 Ekim 20012 tarihinde ABD’nin Houston Limanı’na gitmekte iken gemide aniden kaybolmuştu. Gemi mürettebatı tarafından kaybolduğu öne sürülen Erbay’ı denizde ve gemi içersin de ABD’ye ait Deniz Kurtarma ve Araştırma ekipleri (Costcurt ) aramış bir neticeye ulaşamamıştı. Genç kaptanın kayboldu çağrısı yapıldığı sırada AQUEN adlı tanker Meksika körfezinde seyir halindeyken Costcurt yetkililerince gemi Houston Limanına demirletilerek Türkiye’ye dönemsi engellenmişti.

KAPTAN ÖLDÜ MÜ YAŞIYOR MU?

Amerikalı yetkililer, Türk dış işleri ile denizcilik müsteşarlığının yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Abdülhamit Erbay’ın yaşadığına dair bir ibareye rastlanmaz iken kanunen Erbay’ın yaşadığı ileri sürülerek genç kaptanın Trabzon’daki ailesine kesin ve net bir bilgi verilmedi. AQUEN adlı geminin bağlı olduğu firma yetkililerince “ Oğlunuz kayboldu ve geçen süre zarfı içinde bir bilgide alamadık.” İfadesinden başka bir açıklama yapılmazken aileye yetkiler tarafından Erbay’ın güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu iddia edilen bir CD gönderildi. Aile CD’ye baktığında ise net bir bulguya rastlanılmıyor.

Haber: Şükrü Üçüncü /  Haber61.Net

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel