Trabzonlu en çok neden şikayetçi?

Trabzon'da Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne 2013 yılında 6 bin 745 başvuru yapıldığı, şikayetlerin çoğunluğunun bankalardaki bazı uygulamalarla ilgili olduğu bildirildi.Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı ve Ticaret İl Müdürü Hatice Akca, AA m

Trabzonlu en çok neden şikayetçi?

Trabzon'da Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne 2013 yılında 6 bin 745 başvuru yapıldığı, şikayetlerin çoğunluğunun bankalardaki bazı uygulamalarla ilgili olduğu bildirildi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı ve Ticaret İl Müdürü Hatice Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne 2013 yılında yapılan başvuru sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 60 artış yaşandığını, bunun da tüketici bilincinin arttığını gösterdiğini söyledi.

Akca, 2012 yılında yapılan başvuru sayısının 3 bin 998 olduğunu ve bunlardan 2 bin 258'inin tüketici lehine sonuçlandığını belirterek, "Bin 194'ü ise tüketici aleyhine sonuçlandı. 2012'de yapılan başvurularda, tüketici kredileri ve kredi kartlarını konu alan bin 908 başvuru ile bankacılık sektörü ilk sırada yer almıştır" dedi.

Başvuru sayısının 2013 yılında 6 bin 745'e yükseldiğini ifade eden Akca, şöyle devam etti:

"Sonuçlandırılan 5 bin 469 başvurunun 3 bin 900'ü tüketici lehine sonuçlandı. Bin 569 başvurunun ise tüketici aleyhine sonuçlandığı görülmektedir. Başvuruların 3 bin 937'sini kredi kartları ve tüketici kredisi ile ilk sırada bankacılık sektörü oluşturmakta. Diğer başvuruları ise bin 626 başvuru ile ayıplı mal ve hizmetler, 238'ini mesafeli sözleşmeler, 103'ünü abonelik sözleşmeleri ve 31'ini de kapıdan satışlar izlemektedir. Geri kalan bölümünü ise değişik şikayetler oluşturmaktadır."

Akca, 4077 sayılı kanunla tüketici uyuşmazlıklarını çözümlemek amacıyla hizmet veren Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacak kişilerin, istenen bilgi ve belgeleri temin etme sorumluklarının bulunduğunu anımsatarak, vatandaşların sabit hattan ücretsiz 175 nolu Tüketici Danışma Hattı'nı arayarak bilgi alabileceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel