Trabzonlu dikkat: Kar geliyor

Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollarda önlem alan ekipler, kar küreme çalışması yapıyor.Kar yağışının zaman zaman etkisini artırarak devam ettiği Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi'nde, ekipler

Trabzonlu dikkat: Kar geliyor

Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollarda önlem alan ekipler, kar küreme çalışması yapıyor.

Kar yağışının zaman zaman etkisini artırarak devam ettiği Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi'nde, ekipler kar küreme çalışmalarına hız verdi.

Buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını isteyen trafik ekipleri de bölgede önlem alarak yanlarında çekme halatı ve zincir bulundurmayanları uyarıyor.

Öte yandan, güzergah üzerindeki köylerde yaşayan kadınların yakacak odun toplamak için karayolundaki ağaç parçalarını toplayıp sırtlarına bağlayarak evlerine götürdükleri gözlendi.

Zigana Dağı Geçidi'ndeki esnaf ise kar yağışına aldırmadan yolda yöresel ürün satışına devam ediyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR GELİYOR

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü Latif Gültekin, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışı beklediklerini bildirdi.

Gültekin, yarın Giresun ve Trabzon'un sahil kesiminde yağmur, Gümüşhane ve iç kesimlerde ise karla karışık yağmur beklediklerini söyledi.

Kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artıracağını ifade eden Gültekin, "Kar ve karla karışık yağmurun çarşamba günü sabah saatlerine kadar devam etmesini, çarşamba günü ise etkisini artırmasını bekliyoruz. Bölgemizde yer alan Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt kar yağışının etkisi altına girecek. Özellikle çarşamba günü bölgemizdeki illerde yoğun kar yağışı bekliyoruz" diye konuştu.

Gültekin, bu hafta sonu ise kar yağışının ardından bölgede kuvvetli don olaylarının görülebileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler