Trabzonlu çiftçilerin mutluluğu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Diyarbakır - Batman - Siirt Kalkınma Projesi" kapsamında Trabzon'a gelen bir grup çiftçi,  çilek tarlalarını gezip Karadenizli çilek üreticileri ile bilgi alış verişinde bulundu.Trabzon’un Akçaabat ilçesin

Trabzonlu çiftçilerin mutluluğu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Diyarbakır - Batman - Siirt Kalkınma Projesi" kapsamında Trabzon'a gelen bir grup çiftçi,  çilek tarlalarını gezip Karadenizli çilek üreticileri ile bilgi alış verişinde bulundu.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bir araya gelen ve aralarında Akçaabat İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, proje sorumlusu Saliha Akbaş, Batman Tarım Şube Müdürü Yusuf Alp, Sason İlçe Tarım Müdürü Kudbeddin Tekin'in de yer aldığı Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli ve Trabzonlu çilek üreticileri, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti.

Kaymakam Ulusoy, ziyarette yaptığı konuşmada,  çiftçileri bir araya getirip dayanışmayı ve tarımda karşılıklı bilgi alışverişini amaçladıklarını belirterek, "Çiftçilerimiz bu bölgede zor şartlarda üretim yapıyor. Diyarbakır, Batman ve Siirt’ten gelen kardeşlerimiz yaptıkları çalışmaları buradakiler ile karşılaştırmak için geldiler. İnşallah buradan bir şeyler almışlardır" dedi.

Trabzonlu çiftçileri de Güneydoğu'ya götüreceklerini söyleyen Ulusoy, "Önemli olan ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Bu güzel bir dayanışma, Diyarbakır ve çevresindeki iller ile Trabzon'un çok güzel bir dayanışması. İnşallah bu artarak devam edecektir" diye konuştu.

Batman'ın Sason ilçesinden gelen çiftçi Mizbah Kaplan da Karadeniz insanının çalışkan olduğunu ve bu bölgede tarım ürünlerinin daha değerli olduğunu ifade etti.

Kaplan, Karadeniz insanını sevdiklerini belirterek, "Bu proje olmasaydı Trabzon'u göremezdik. Keşke her zaman böyle kaynaşma olsaydı. Bizim Güneydoğu olarak Trabzon'a olan bağımız kuvvetlidir. Bu projede de Karadenizli insanlar ile tanıştık ve onları sevdik" dedi.

Ziyaret sonrası ilçenin Çınarlık  Mahallesi'ne giden çiftciler, çilek üretimi yapan diğer çiftçilerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler