Trabzonlu bundan yakınıyor!

Karadeniz artık eskisi gibi av vermiyor. Yaklaşık 40 yıldır teknesiyle denize açılan Niyazi Kavzoğlu, meslek yaşantısı boyunca ilk kez bu sezon en verimsiz dönem geçirdiklerini söylüyor.Tek tesellilerinin az da olsa avladıkları "Mezgit Balığı" olduğunu ka

Trabzonlu bundan yakınıyor!

Karadeniz artık eskisi gibi av vermiyor. Yaklaşık 40 yıldır teknesiyle denize açılan Niyazi Kavzoğlu, meslek yaşantısı boyunca ilk kez bu sezon en verimsiz dönem geçirdiklerini söylüyor.

Tek tesellilerinin az da olsa avladıkları "Mezgit Balığı" olduğunu kaydeden Kavzoğlu, misina ağının da yasaklanacak olması kendilerini zor durumda bırakacağını söylüyor.

Misina ağının, hem av bakımından hem de ekonomik açıdan uygun olduğunu kaydeden Kavzoğlu, "Misina ağının yasaklanacağı yönünde bilgiler aldık. Bunun yerine naylon ağ kullanmamız öneriliyor. Eğer böyle olursa bizim için çok zor olacak. Çünkü misina ağının fiyatı ekonomik, av olarak daha uygun. Naylon ağı, misina ağının neredeyse iki katı fiyatı. Dolayısıyla bu durum küçük balıkçıları olumsuz etkiler" dedi.

Karadeniz'in artık eskisi gibi av vermediğini son yıllarda avlanma çıtasının gerilediğini kaybeden Kavzoğlu, "Yaklaşık 40 yıldır teknemle denize açılırım. Özellikle bu sezon kadar verimsiz bir dönem yaşamadık. Tek tesellimiz mezgit balığı. Bu av sayesinde evimize ekmek götürebiliyoruz. Şu an barbon balığı mevsimi. Ancak, deniz suyu sıcaklığının 10 derecenin altında olması bu balığı avlamazını etkiliyor. Zaten son yıllarda balık nesilleri de giderek azalıyor. Sahillerde bol miktarda avladığımız Rus kefali neredeyse yok. Yani küçük balıkçılık neredeyse bitme noktasına geldi. Çok zor günler geçiriyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel