Trabzonlu bebeğin dramı!

Trabzon'da yaşayan S. A. ve G. A. çifti, 4 ay önce dünyaya gelen ikinci bebeklerine S. ismini verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde dünyaya gelen bebek, 'sağlık durumu iyi' raporu verilerek, taburcu edildi.Ancak S. bebek

Trabzonlu bebeğin dramı!

Trabzon'da yaşayan S. A. ve G. A. çifti, 4 ay önce dünyaya gelen ikinci bebeklerine S. ismini verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde dünyaya gelen bebek, 'sağlık durumu iyi' raporu verilerek, taburcu edildi.

Ancak S. bebek sürekli ağlıyordu. Aile her doktora götürdüğünde, idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ve ilaç tedavisi uygulandı. Fakat bebeğin ağlaması bir türlü dinmiyordu. Ailenin gitmediği doktor kalmadı.

Sonunda gittikleri özel bir hastanede görevli Dr. Nevzat Akkol, bebeğin böbreklerinde sorun olduğunu söyledi. Ultrason çekildi ve minik bebeğin böbreklerinin bitişik olduğu ortaya çıktı.

'Ektopik böbrek' teşhisi konulan minik bebek, Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeğe ilaç tedavisi uygulayan doktorlar daha sonra ameliyatla böbreklerin birbirinden ayrılacağını belirtti. Anne G. A., doğumdan önce çekilen bütün ultrasonlarda bebeğinin sağlıklı olduğunun söylendiğini anlatarak, "Doğumdan sonra da sağlıklı raporu verdiler. Fakat oğlum gece-gündüz ağlıyordu.

Gittiğimiz bütün doktorlar enfeksiyon teşhisi koydu. Ama ağlaması bir türlü durmuyordu. Sonrasında ultrason çekilince durum ortaya çıktı" dedi. Baba S. A. ise "4 aydır hem bebeğimiz hem biz çile çekiyorduk. Sayısız antibiyotik kullandık. Her seferinde yanlış teşhis konuldu" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel