Trabzonlu başkanları isyanı!

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla eğitim sendikalarından birer açıklama geldi. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen sendikalarından yapılan açıklamalarda eğitim sistemindeki bazı aksaklıklar eleştirildi.  Türk Eğitim-Sen Tr

Trabzonlu başkanları isyanı!
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla eğitim sendikalarından birer açıklama geldi. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen sendikalarından yapılan açıklamalarda eğitim sistemindeki bazı aksaklıklar eleştirildi. 
 
Türk Eğitim-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, “Ne yazık ki Bakan’ın değişmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı kan kaybetmekten kurtulamadı. Bilindiği gibi geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında eğitim sistemimiz değişti ve 4+4+4 sistemi getirildi. Bu sistemin eğitimde yarattığı tahribatlar o kadar fazlaydı ki, sorunların zaman geçirilmeden çözülmesi gerekiyordu. Ancak Bakanlık yaşanan sıkıntılarının çözümüne yönelik herhangi bir adım atmamıştır” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara ise, “2012-2013 eğitim-öğretim yılı, eğitim sisteminde yapısal değişikliklerin yaşandığı, yapılan değişikliklere paralel atılması gereken adımların tamamının atılamadığı bir yıl olarak geride kalmıştır. Eğitim sisteminin tek tipçilikten arındırılması adına önemli adımların atıldığı eğitim-öğretim yılı, eğitim personel politikalarında aynı başarıyı yakalayamamıştır. Kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet dayatan ucube yönetmelik devam etmektedir. Memur-Sen olarak düzenlediğimiz 10 Milyon İmza Kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzanın gereği yapılmalı ve yönetmelik daha fazla mağduriyete neden olmadan derhal kaldırılmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.
Eğitim-Sen Trabzon İl Temsilcisi Muhammet İkinci ise açıklamasında kısaca şöyle dedi: “2012-2013 eğitim-öğretim yılı bugün itibariyle günü resmen sona erdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılı, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, AKP iktidarının siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda yasalaşan ve uygulanmaya başlanan eğitimde 4+4+4 dayatması ile eğitim sistemi büyük bir kaosun içine itilmiş eğitim sistemimiz sorunlar yumağı haline getirilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel