Trabzonlu askerin şehit olduğu patlamada flaş gelişme

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzonlu Onur Fikret Dülger'in de aralarında bulunduğu 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan iddialar üzerine, 20 Mart't

Trabzonlu askerin şehit olduğu patlamada flaş gelişme

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzonlu Onur Fikret Dülger'in de aralarında bulunduğu 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan iddialar üzerine, 20 Mart'ta soruşturma başlattığı bildirildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, bazı gazete ve internet sitelerinde Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'nın, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yer alan mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin raporlarında, "patlama alanından alınmış 15 toprak numunesinden 11'inde 'eser düzeyde patlayıcı maddelerden HMX, RDX ve TNT kalıntıları' olduğu, iki numunede de 'pentaerythrol tetranitrate (PETN)' adlı patlayıcı kalıntısına ulaşıldığı" bilgileri yer aldı.

Haberleri ihbar olarak değerlendiren Başsavcılık, "sabotaj" iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Olay yeri inceleme, tanık ve sanık ifadeleriyle, teknik ekiplerin tespitlerini incelemeye alan Başsavcılık, görgü tanıklarının da ifadesine başvuracak.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının ayrıca, davanın görüldüğü Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nden, resmi yazıyla dava dosyasını istediği öğrenildi.

Afyonkarahisar'daki bu tür soruşturmaların, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi ile görevli Özel Yetkili Hakimlik tarafından takip edildiği, bu mahkemelerin kapatılmasının ardından, gazete ve internet sitelerinde yer alan iddiaların soruşturulması amacıyla 20 Mart'ta inceleme başlatıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler