Trabzonlu aradığı yeri daha rahat bulacak

Trabzon son yıllarda hızla büyürken, bu kapı numaralarına ve yeni sokak levhalarına da yansıdı. Trabzon Belediyesi son 2 yılda şehrin muhtelif yerlerinde 7 bin 450 kapı numarası ile 345 de sokak levhası takıldı.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye

Trabzonlu aradığı yeri daha rahat bulacak

Trabzon son yıllarda hızla büyürken, bu kapı numaralarına ve yeni sokak levhalarına da yansıdı. Trabzon Belediyesi son 2 yılda şehrin muhtelif yerlerinde 7 bin 450 kapı numarası ile 345 de sokak levhası takıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, numarataj çalışmasının önemine vurgu yaparak yolların isimlendirilmesi ve binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin ulusal adres veri tabanına işlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Navigasyonun Türkiye'de yoğun olarak kullanılmaya başladığını, bu nedenle verilerin ulusal adres ve veri tabanına işlenmesinin numarataj ile başladığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Yapılaşma numarataj ile başlar. İmar durumu alınan bir parselde, daha proje aşamasında konuya müdahil olan numarataj daha sonra bina tamamlanıp yapı kullanma izin belgesi alıncaya kadar geçen tüm süreçlerde Ulusal Adres Veri Tabanı ile iletişimli olarak konunun içerisindedir. Adres sisteminin mekana dayalı olarak kurulması, adreslere sahada daha kolay ulaşılabilmesi, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, ruhsatlar, kaçak yapılar, v.s, gelire konu hizmetlerin mekansal olarak takip edilebilmesidir. Kentin yeni gelişen alanlarını günü gününe izlenebilmesi, tek ve anlamlı bir adres veri tabanı elde edilmesi, adres bilgisine dayanan diğer kurumlar ve belediyenin birimleri ile tam entegrasyon sağlanabilmesi, vatandaşların kurumlara tek ve doğru adres beyan etmelerinin sağlanması günümüzde büyük önem kazanmaktadır" dedi.

NUMARATAJIN ÖNEMİ ARTTI

Projenin hayata geçmesiyle bir çok işlerin daha kolay hale geldiğini anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon Belediyesi'nde 30 yıldan beri numarataj servisi hizmet vermektedir. 2006 yılında ulusal adres veri tabanı oluşturulması ve kent bilgi sisteminin kurulmasından sonra numaratajın önemi daha da artmıştır. 2006 yılına kadar kağıt ortamında tutulan numarataj verileri bu tarihten sonra oluşturulan UAVT ile birlikte dijital ortamda aktarılarak daha etkin ve hızlı kullanılabilir hale gelmiştir. 2009 yılından itibaren sözel olarak tutulmakta olan numarataj verileri kent bilgi sistemi kurulumu hazırlıkları esnasında sayısal formata dönüştürülüp dijital haritalar ile ilişkilendirilmiştir.

2012 yılı sonunda Nufus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pilot uygulama olarak başlatılan Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile birlikte NVİ tarafında sözel olarak tutulan resmi adres bilgileri altına da dijital haritalar eklenmiş ve Trabzon Belediyesi bu projede de diğer bir çok belediyeden bir adım önde olduğunu göstermiştir. 2013 yılı itibari ile NTİ deki adres bilgisi ile alandaki gerçek durum yüzde yüze yakın bir oranda eşleştiğinden adres bilgisine ihtiyaç duyan tüm paydaşların gerçek bilgiye ulaşmaları sağlanmıştır" diye konuştu.

SOKAK LEVHASI VE KAPI NUMARALARINI KORUYUN

Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlardan yeni takılan sokak levhası ve kapı numaralarını korunmalarını isteyerek şunları söyledi:

"Numarataj çalışması yaparken takılan cadde, sokak levhalarının ve kapı numaralarının boya ile kapatılması veya sökülmesi, kapı ve çerçevelerin değiştirilmesi sonucu kapı numaralarının kaybolması hem vatandaşın hem de ilgili kurumların işini zorlaştırıyor. Vatandaşlardan isteğimiz cadde sokak levhası ve kapı numarasının korunması, adreslerini kurumlara doğru beyan etmeleridir. Buna istinaten çoğu vatandaşlar yapılan numarataj çalışmasını memnuniyetle karşılıyor ve işimizi yaparken kolaylık gösterip bize teşekkür ediyor."

Öte yandan 2011 yılının Ekim ayından bu yana belediye mücavir alanı içersinde tespit edilen 7 bin 450 eksik kapı numarası ile 345 sokak levhası takıldığı belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler