Trabzonlu Aksoy 1 saat andiçti!

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşimde, 81 ilden gelen öğrenci temsilcileri, yaklaşık 1 saat süreyle andiçti. Daha sonra, başkan, başkanvekili ve 2 katip üyeden oluşacak Başkanlık Divanı seçimi için başkanlığa 3 önerg

Trabzonlu Aksoy 1 saat andiçti!

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşimde, 81 ilden gelen öğrenci temsilcileri, yaklaşık 1 saat süreyle andiçti. Daha sonra, başkan, başkanvekili ve 2 katip üyeden oluşacak Başkanlık Divanı seçimi için başkanlığa 3 önerge verildi. 3 aday, 5'er dakika süreyle projelerini anlattı ve listelerine oy istedi.

GENÇLERDEN YGS ELEŞTİRİSİ

Başkan adaylarından Hatay Öğrenci Meclisi Başkanı Sümeyra Tufan, konuşmasında geleceklerine yönelik kaygılarından bahsetti. Mevcut sınav sisteminde kuşkuya düştükleri bazı uygulamalara şahit olduklarını kaydeden Tufan, ''2011 YGS'deki şifre tartışmalarının bir an önce açığa kavuşturulmasını ve mağdur olan öğrenciler ile ailelerinin tatmin edilmesini'' istedi.

''ÖĞRENCİ MECLİSİ HER AY TBMM'DE TOPLANSIN''

Başkan adayı Trabzon Meclisi Başkanı Aksoy da sözlerine, ''Biz bu ülkenin 70 milyon evladıyız, hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Hiçbir etken, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraber yürüyüşümüzü, ülkemizin ve milletimizin refahı yolunda kenetlenişimizi sarsmamalı ve kesintiye uğratmamalıdır'' diyerek başladı.

Aksoy, Türkiye Öğrenci Meclisinin yılda bir kez toplanmasının kendileri için yeterli olmadığını söyledi. Yeni bir seçim takvimi oluşturulması, okullar açıldıktan hemen sonra sınıf ve okul temsilcilerinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Aksoy, Öğrenci Meclisinin her ay TBMM'de toplanması ve tabandan gelen sorunları Meclise sunması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Öğrenci Meclisi Başkanı Aksoy, geçen cuma günü yaptıkları genel provada dile getirdiği bir konuyu, arkadaşlarının ısrarı sonucu burada yeniden dile getirmek istediğini kaydetti. Geçmiş yıllardaki bir öğrenci meclisinde yaşanan ''Bıyıklı imam hatipli başkan'' olayına atıfta bulunan Aksoy, ''Bıyıklı çocuk benim. Keşke basın mensupları bizleri kaşımızla, yaşımızla değil de yaptığımız çalışmalarla gündeme getirseler'' diyerek serzenişte bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan gizli oylamada, seçimi Trabzon Çaykara İmam-Hatip Lisesinden Muhammed Muhsin Aksoy'un listesi kazandı. TBMM Başkanı Şahin, seçilen divan üyelerini tebrik ederek, koltuğunu Aksoy'a devretti.

AKSOY'UN KAMPANYASI

Trabzon Çaykara’da öğrenimine devam eden Aksoy, başkanlığa aday olacağını açıkladıktan sonra kişisel internet sitesi kurmuştu. Aksoy, geçtiğimiz günlerde de Türkiye genelindeki 45 İl Öğrenci Meclisi Başkanı’nı Trabzon’da ağırlamıştı. Çaykara İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hasan Bal da misafir öğrencilere rehberlik yapmıştı.

"Bıyıklı" Öğrenci Meclisi başkanı tartışması ise 2006 yılındaki seçimde yaşanmıştı. O dönem başkanlığa seçilen 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan, bazı medya organlarında "21 yaşında, bıyıklı çocuk mu olur" eleştirilerine maruz kalmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler