Trabzonlu ailesini icradan kurtardı

Trabzonlu zihinsel engelli atlet Emrah Öztürk, 7. Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nda kazandığı 500 liralık ödülle ailesinin birikmiş kira borcunun bir kısmını ödeyerek, haklarında icra takibi başlatılmasını önledi. Kentte faaliyet gösteren ve ''özel sp

Trabzonlu ailesini icradan kurtardı

Trabzonlu zihinsel engelli atlet Emrah Öztürk, 7. Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nda kazandığı 500 liralık ödülle ailesinin birikmiş kira borcunun bir kısmını ödeyerek, haklarında icra takibi başlatılmasını önledi.

Kentte faaliyet gösteren ve ''özel sporcu'' kategorisindeki genç ve çocukların da bünyesinde bulunduğu Karşıyakaspor Kulübü adına katıldığı Mersin'in Tarsus ilçesindeki yarı maratonda, 36'sı yabancı 880 sporcu arasında ilk 70'e girip kendi kategorisinde ikinci olan 19 yaşındaki sporcu Emrah Öztürk, bu yarışmadan kazandığı 500 lirayı, icra aşamasına geldikleri ev sahibine vererek ailesi hakkında icra takibi başlatılmasını engelledi.

Öztürk, yaklaşık beş yıldır atletizmle ilgilendiğini, ulusal çaptaki maraton ve yarı maraton koşularına katıldığını belirterek, ''Bu yarışmalardan hep iyi derecelerle ayrılıyorum. Şubat ayında Trabzon'daki 24 Şubat Yarı Maratonu'nda birinciliğim var. Son olarak geçtiğimiz Pazar günü Tarsus'ta yapılan yarı maratonda 'özel sporcu' kategorisinde ikinci olarak ödül kazandım'' dedi.

 

Ailesinin maddi durumunun çok kötü, babasının işsiz, annesinin hasta olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

 

''Bu yarışmadan kazandığım 500 liralık ödülle birikmiş kira borcumuzun bir bölümünü ödedik ama bu şekilde nereye kadar gidebileceğimizi bilmiyoruz. Maraton koştuğumuz için iyi beslenmem gerekiyor. Kulüpteki hocalarımız bir nebze sahip çıkmaya çalışıyor ama bu destek yeterli olmuyor. Yetkililerden bana ve aileme sahip çıkılmasını istiyorum. Özrüm ileri boyutta değil. Bir işim olsa hem aileme ekonomik katkıda bulunurum hem de spora devam ederim.''

 

Emrah'ın antrenörü Zekeriya Üçüncü ise sporcusunun ''özel sporcu'' kategorisinde çok önemli başarılar elde ettiğini, kendisine sahip çıkılması durumunda alanındaki olimpiyatlarda dahi yarışabileceğini vurgulayarak, yardımseverlerden ve devlet yetkililerinden, Emrah ve onun durumunda bulunan sporculara sahip çıkmalarını istedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel