Trabzonlu ağabeyin kardeş feryadı

Haber61 – Haber Servisi -  Trabzonlu 28 yaşındaki Müjdat Konak, 23 Nisan’da kayboldu. Bu durumdan sonra ailesi tarafından her yerde aranmaya başlandı. Ağabey’i 32 yaşındaki Onur Konak, kardeşini bulmak için kapı kapı dolaşarak yardım istedi. KKTC’de yaşay

Trabzonlu ağabeyin kardeş feryadı

Haber61 – Haber Servisi -  Trabzonlu 28 yaşındaki Müjdat Konak, 23 Nisan’da kayboldu. Bu durumdan sonra ailesi tarafından her yerde aranmaya başlandı. Ağabey’i 32 yaşındaki Onur Konak, kardeşini bulmak için kapı kapı dolaşarak yardım istedi. KKTC’de yaşayan ağabey Konak, ilk olarak Mersin’de kaybolduğunu düşündüğü kardeşi için bu ilde kayıp başvurusu yaptı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine giden Konak, burada kardeşinin kayıp olduğu başvurusunda bulundu.

TÜM KAMERALARI İZLEDİ

Ağabey Konak, burada kardeşinin emniyet tarafından tespit edilen cep telefonu sinyallerinden yerlerini tespit ederek keşfe gitti. KKTC’den Mersin Taşuçu burnuna gelen Müjdat Konak, HTS kayıtlarına göre Silifke ilçe merkezine gitti. Burada bulunan şehirlerarası otobüs terminaline giren Konak’ı ilçedeki tüm kameralarda görüntüsü bulunuyordu. Ağabey Konak buradaki işletme sahiplerine rica ederek tüm kamera görüntülerini izleyerek kardeşinin terminaldeki gittiği otobüs işletmesini tespit etti.

OTOBÜSE BİNMEDİ

Burada yetkililiklerle konuşan Onur’, kardeşinin Rize’ye bilet kestiğini fakat otobüsünü kaçırdığını öğrendi. Bu durum üzerine yeniden Mersin Emniyet Müdürlüğüne giden Onur Konak durumu polislere bildirdi. Polis ekipleri yapmış oldukları çalışmada Müjdat’ın Banka hesabından Mersin Devlet hastanesi önünde 30 TL para çekildiği tespit etti. Ekipler kayıp şahsın bulunması çok yönlü incelemesine devam ederken Onur Konak İstanbul’un yolunu tuttu.

KKTC’DEN DÖNERKEN KAYBOLDU

Uzun uğraşlar veren ve 12 gündür kardeşinden haber alamayan Onur, ATV binasına giderek Müge Anlı’nın sunduğu “Tatlı Sert” programına katılmak istedi. Yetkililer tarafından kabul edilen Onur Konak, canlı yayında kardeşiyle alakalı tüm durumu anlatarak görgü tanıklarından yardım istedi. Canlı yayında Ağabey Konak, “ Kardeşim ikiziyle birlikte Gebze’de yaşıyor. Kendisine 1 ay önce Bipolar Bozukluk teşhisi konuldu. Bu teşhisten sonra Trabzon’da tedavi gördü. Sonrasında ise benim yanıma KKTC’ye geldi..”dedi.

SİSTEM BİZİ KIZDIRIYOR

Kardeşinin yanında tatil yaptıktan sonra kaybolduğunu ifade eden Konak, “ Türkiye’ye geldi adadan ve buradan da taksiyi bindi. Rize otobüsüne binmek için. O saatlerde Trabzon’a otobüs olmadığı için sadece Rize olduğu için ona bilet kesti. Diğer kardeşimin Trabzon’da yanına gidecekti. Ama otobüse binmedi. Sonrasında ise kayboldu. Ben bu acıyı yaşarken konuşa bilirim. Medya olarak bana insan olarak yardım ettiniz sağ olun. Buradaki en büyük acı şu sistem, bir yakınınız kayboldu mu size yapılan uygulama daha acı.”ifadelerine yer verdi.

BİR ANDA AĞLAMAYA BAŞLADI

Bu konuşmalarının ardından Antalya’dan sevindirici bir haber geldi. Kayıp olan Müjdat Konak, Mersin Emniyeti Kayıp Şahıslar Bürosu tarafından bulundu. Mersin Emniyetine getirilen Müjdat, burada misafir edilirken canlı yayındaki ağabeyine haber verildi. Sevindirici haberi alan Onur Konak, heyecanlandı ve kendisi gibi kızını arayan yaşlı kadına sarılarak ağlamaya başladı. Konaki, “ Abla inşallah sende kaybını bulursun. Seni anlıyorum.”dedi. Daha sonra Televizyondan ayrılan Konak, kardeşini görmek için Mersin’in yolunu tuttu. 

2-114.jpg

3-044.jpg

050520151222192196279_2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler