Trabzon'dan yetimlere yardım

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile devlet koruması altındaki 157 çocuk, yurt genelindeki 48 özel okulda eğitim görmeye başladı.Çocukların, okudukları okullarda başarılı oldukları belirtildi.Aile

Trabzon'dan yetimlere yardım

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile devlet koruması altındaki 157 çocuk, yurt genelindeki 48 özel okulda eğitim görmeye başladı.Çocukların, okudukları okullarda başarılı oldukları belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, koruma altındaki çocukların akademik başarılarını artırmak, hayata özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek için çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat'ta bulunan toplam 48 özel okul, ayırdığı kontenjanlarla koruma altındaki 157 çocuğa kapılarını açtı. 2011-2012 eğitim öğretim yılının birinci döneminde özel okulda eğitim görmeye başlayan 97'si kız, 60'ı erkek bu öğrencilerden bazıları, ilk yarıyıl sonunda karne sevinçlerini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile paylaşmıştı.

Bu öğrencilerden birinin karnesine öğretmeni tarafından yazılan, "Sevimli, Çalışkan, uyumlu, çok tatlı, harika bir öğrencim. Seni çok seviyorum. Seninle gurur duyuyorum, çünkü sen cesursun, çünkü sen güçlüsün, çünkü sen umutsun, çünkü sen mucizesin. Sana olan inancım sonsuz." ifadeleri dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler