Trabzon'dan sonra ikinci toplandı

 Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ilki, 8 haziran 2012 günü Trabzon’da yapılmıştı.Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze

Trabzon'dan sonra ikinci toplandı

 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ilki, 8 haziran 2012 günü Trabzon’da yapılmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze'nin katılımıyla Zorlu Grand Otel'de yapılan toplantıda, üç ülkeyi ilgilendiren konularda ikili ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştu.Toplantı sonrasında,  Trabzon Atatürk Köşkü'nde basının üç bakan, ortak mutabakat metnini imzalamıştı.

Trabzon’un ardından üç ülkenin bakanları Gürcistan’ın Batum şehrinde ikinci toplantıyı Ocak ayında düzenleyecek. İkinci toplandı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “"Gürcistan, tabii bizim en önemli komşumuz. Gürcistan Dışişleri Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Gürcistan'a vereceğimiz desteği ele aldık. İkili ilişkilerimizin daha da ivme kazanarak devamı konusunda da fikir alış verişinde bulunduk. İnşallah önümüzdeki Ocak ayında Trabzon'da başlatmış olduğumuz Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçlü mekanizmasının ikinci ayağını Batum'da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. O çerçevede de ben Gürcistan'a bir ziyaret yapmayı da planlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel