Trabzon'dan Sochi'ye çıkarma

2014 Sochi Kış Olimpiyatları’nda yapılan tesisler başta olmak üzere kardeş kent Sochi ile Trabzon arasında ikili ilişkileri geliştirmek ve çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sochi’ye program düzenlendi.Trabzon'd

Trabzon'dan Sochi'ye çıkarma

2014 Sochi Kış Olimpiyatları’nda yapılan tesisler başta olmak üzere kardeş kent Sochi ile Trabzon arasında ikili ilişkileri geliştirmek ve çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sochi’ye program düzenlendi.

Trabzon'dan 75 kişilik bir heyetle bu ziyaretin gerçekleştirildiğini ifade eden Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, esas amaçlarının Karadeniz Havzasında geliştirmeye çalıştığımız kruvazör turizminin altyapısını geliştirmek olduğunu kaydetti. Hacısalihoğlu, Ocak 2014 'de Trabzon'da kruvazör turizmi sempozyumu düzenlemek için gerekli girişimleri Sochi'de başlattıklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, "Sochi belediyesi ve Sochi Ticaret ve Sanayi Odası ile yapmış olduğumuz görüşmelerde kendilerini bilgilendirdik. Ocak ayında yapacağımız platforma davette bulunduk. Fazlasıyla memnun olduklarını ve Karadeniz Havzasındaki bütün etkinliklere katılacaklarını ve destek vereceklerini ifade ettiler" dedi.

Gerçek anlamda bu konunun çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Valilik, Belediye, Kalkınma Ajansı ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte alınan bir kararla kruvazör turizminin geliştirilmesinin hedeflendiğini anımsattı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Amerika'nın Miami şehrinde kruvazör turizmi fuarına katıldıklarını kaydetti. Hacısalihoğlu, "Bunun etkisi olarak Trabzon'a bir yılda ortalama gelen 22 adet gemi sayısının 2013 yılında 34 adet gemiye çıktı. Bu önemli bir gelişmedir. Amacımız bundan sonra uluslararası kruvazör turizmini bölgeye getirmektir. İkinci olarak Karadeniz'de bir kruvazör turizmini geliştirmektir” şeklinde konuştu.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, Rusya ve özellikle Sochi’nin, Türkiye, Karadeniz Bölgesi ve Trabzon için çok önemli iş ortağı olduğunu belirtti. Bu iki şehir ve Türkiye arasında uzun süreden beri devam eden ticaret, kültür ve devam eden turizm alanlarında önemli işbirlikleri olduğunu kaydeden Trabzon Valisi Öz, "Bu iki bölgenin gelişimi aslında birbirini olumlu ya da olumsuz etkileyen bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

"TURİZMDE YENİ BİR İVME YAKALANMAK ÜZEREDİR"

Vali Öz, "Bu anlamda bakıldığı zaman Sochi ve Trabzon arasında var olan dostluk ve ticari ilişkiler son dönemde biraz daha turizm boyutuna kaymaya başladı. Çünkü Sochi 2014 kış olimpiyatları ile beraber daha önce yaz turizmindeki potansiyeline artık kış turizmini de eklemiştir. Ve turizmde yeni bir ivme yakalamak üzeredir” dedi.
Trabzon'un turizmde alternatifleri olan bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Vali Öz, kültür turizmi, doğa turizmi, yayla turizmi olduğunu ifade etti. Öz, Uzungöl'ün bugüne kadar doğa ve yayla turizmi olarak değerlendirilmiş olduğuna belirterek, “Önümüzdeki süreçte inşallah Uzungöl'de var olan Master Plan çalışması ile beraber, yeşil yol ile entegre olabilecek bir kış turizmine geçiş sağlayabilir. Bu potansiyelimiz var. O boyutuyla Uzungöl'de turizmi çeşitlendirme ve geliştirme konusunda çalışmamız gerekiyor. Bunun yanında Trabzon'da diğer potansiyel alanlarda belirleyip farklı bir konsepte yeni turizm alanları oluşturmak gerekiyor. Dolayısıyla buradaki tecrübe o boyutuyla da önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

KRUVAZÖR TURİZMİ İÇİN KARADENİZ ŞEHİRLERİ TRABZON DA TOPLANACAK

Hacısalihoğlu, “Bu doğrultuda çalışmaların yürüdüğünü ve önümüzdeki günlerde Batum, Yalta ve Odesa şehir yöneticileri ile de görüşülerek, Ocak ayın ayında yapılacak olan platforma davet edileceklerini aktardı. Muhtemelen yaz başında Karadeniz'de kruvazör turizminin başlatılmasının hedeflendiğini ve bu doğrultuda ön çalışmaların ve ilgili firmalar ile yaptığımız görüşmeler tamamen olumlu bir şekilde yürümektedir. Umut ediyoruz ki kruvazör turizmi ile ilgili gelişmeler yaz başına doğru harekete geçecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel