Trabzon'dan sert tepki; Dershaneler kumarhane mi?

Son dönemde basında ve meclisinde gündeminde olan dersanelerin kapanmasına Trabzonlu dersanecilerden tepki geldi. Yaptıkları basın açıklamaında bu kapatmanın tamamen özel okulların önünü açmak olduğunu dile getirdiler. Trabzon'daki dersaneler adına açıkla

Trabzon'dan sert tepki; Dershaneler kumarhane mi?

Son dönemde basında ve meclisinde gündeminde olan dersanelerin kapanmasına Trabzonlu dersanecilerden tepki geldi. Yaptıkları basın açıklamaında bu kapatmanın tamamen özel okulların önünü açmak olduğunu dile getirdiler. Trabzon'daki dersaneler adına açıklama yapan Emanullah Tüfekçioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Dershaneler, okullara rakip veya alternatif değildir. Dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur.Kanun ile düzenlenmiş, Milli Eğitim müfredatını uygulayan kurumlardır. Dershaneleri gerekli kılan,heryıl artan öğrenci sayısı ve üniversite kapısında adil bir sınava girme arzusudur. Hiçbir birey, dershaneye gitmesi yönünde zorlanmamaktadır.

DERSHANE TERCİHİ KİŞİNİN KENDİSİNE AİTTİR

Dershanelerin kapanması yönünde karar alırken bu işin asıl muhatabı olan öğrencilerin fikrini almak kimsenin aklına gelmemiştir. Gerekçe olarak ortaya atılan söylemler hiç kimseyi tatmın etmemeiştir.Ailelerin ekonomik olarak zorlandığını iddia edenler, dershanelerin kapanmasıyla bu zorluktan kurtulacaklarını sanmaktadır.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Halbuki dershaneler,koşullarına göre, yıllık 1500 TL’den başlayan rakamlarla hizmet vermektedir. Ancak verilen hizmet ekonomik olarak ölçülemeyecek kadar büyüktür. Kurumlarımız öğrencileri sınava hazırlamanın yanında hayatada hazırlamaktadır.Ayrıca dershaneler fakir öğrencilere gerekli kontenjanı sağlayarak gerekeni yapmaktadır.

Bir okuldaki eğitim öğretimden daha fazlası dershaneler tarafından verilmekte, gençliğin ufku açılmaktadır.Ergenlik çağındaki gençlerin enerjisi kontrol altında tutulmaktadır.Bireyler sokaktan,kahvehaneden,iddia bayi salonlarından kurtarılmaktadır.Sadece bu yönüyle bile dershaneler son derece önemli bir amme hizmeti vermektedir. Sektördeki binlerce çalışan,çoğu kez gün yüzü görmeden dışarıdaki havanın durumundan bile habersiz inanılmaz bir fedakarlıkla hizmet vermektedir.

DERSANELER, KUMARHANE VE BENZERİ YERLER GİBİ YERLER Mİ?

Ancak 1,5 yıldır dershanelerin sürekli olarak toplum önüne zararlı kurumlarmış gibi atılmaları kabul edebilir değildir.Bizler kumarhane ve benzeri yerler gibi zararlı kurular mıyız? Topluma bu kadar zarar veriyorsak çocuklarımızın dershanelerde çalıştığımızı gizlemeli miyiz? Biz kimseyi bizleri tercih etmesi için zorlamıyoruz.Bizler emek veriyoruz ve emeğimize saygı istiyoruz. Dershaneleri kapatmanız sınavları ortadan kaldırmayacaktır.Böyle olunca insanları yine sıralayacaksınız.Bunun için birileri daha önde olabilmek adına,iyi üniversitelerin iyi bölümlerini kazanabilmek için özel olarak hazırlanma ihtiyacı hissedecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel