Trabzon'dan savaş tepkisi!

Trabzon Dayanışma Platformu üyesi bir grup bugün Merkez Postanesi önünde toplanarak Suriye başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin tezkerenin süresinin uzatılmasına tepki göstermek için bi

Trabzon'dan savaş tepkisi!

Trabzon Dayanışma Platformu üyesi bir grup bugün Merkez Postanesi önünde toplanarak Suriye başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin tezkerenin süresinin uzatılmasına tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenlediler.
Trabzon Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Gönül Çağdaş, Suriye başta olmak üzere TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin tezkerenin süresinin 4 Ekim 2013 tarihinde sona erdiğini hatırlattı. Tezkerenin süresinin uzatılmamasını isteyen Çağdaş “Trabzon’dan haykırıyoruz. Oylanacak olan tezkere, savaş tezkeresidir. Ülkemizin NATO denilen savaş örgütünün özgürce at koşturduğu coğrafyaya döndüren siyasetle hesaplaşmak halkımıza ve geleceğimize karşı tarihsel ve vicdani sorumluluğumuzdur. Millet tarafından seçilen vekillerin de bu tarihsel, insanı ve vicdani sorumlulukla hareket etmelerini talep ediyoruz. Analar ağlamasın, gençlerimiz ölmesin, kızlarımız çeyizlerini kanlı gözyaşlarıyla ıslatmasın. Ülkemizde ve bütün dünyada barış iklimi egemen olsun diyen tüm halkımızı tezkereye ‘hayır’ demeye, siyasiler üzerinde baskı kurmaya davet ediyoruz. Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diyerek basın açıklamasını bitirdi.
Açıklamanın ardından basın açıklamasını katılan platform üyeleri TBMM'ye faks çekerek "tezkereye hayır" demelerini istediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel