Trabzon'dan Sarıkamış Şehitlerine saygı

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Ayasofya Kavşağı Sahil Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl

Trabzon'dan Sarıkamış Şehitlerine saygı

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Ayasofya Kavşağı Sahil Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk de katıldı. Havanın güneşli olması münasebetiyle yürüyüşe vatandaşlarında ilgi gösterdiği gözlendi.

Sarıkamış harekâtında şehit olan Mehmetçikleri 99. yıldönümünde anmak için Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Vali Öz, şöyle konuştu: “Sarıkamış şehitlerini anmak için Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Sarıkamış’ta da çok anlamlı törenler düzenleniyor. Bu anlamda şehitlerimizin ruhuna saygı için bugün burada 7’den 77’ye tüm ekibimizle beraber yürüyoruz."

Anadolu’nun Türk yurdu olmasından bu yana çeşitli cephelerde mücadele verildiğini anlatan Öz, şunları söyledi: "Bu cephelerdeki mücadelelerde şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Osmanlı’nın son döneminde yedi düvele karşı verilen mücadelelerden birisi de Sarıkamış savunmasıydı. Orada 90 bin vatan evladını soğukta donarak şehit verdik. Ancak, Sarıkamış şehitleri olmasaydı Çanakkale, Çanakkale Zaferi olmasaydı Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyetimiz olmazdı. Dolayısıyla bu vatanın kurtulmasında verilen tüm mücadelelerin ve bütün şehitlerimizin çok önemli olduğunu, önemli eserler bıraktıklarını ve bu memleketi yurt yaparak bize bıraktıklarını biliyoruz. Sarıkamış şehitlerini bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyoruz.”

20140105aw000130_03.jpg‘DEDEM İBRAHİM SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNDEN BİRİSİYDİ’

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bütün şehitlerin önünde hürmetle rahmetle eğildiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Doksan dokuzuncu yıldönümünde bulunduğumuz Sarıkamış'ta 120 bin dedemiz bu vatan için milletimiz için ve geleceğimiz için canlarını vererek bu kutsal vatanı bize emanet etti. Onların ve bütün şehitlerimizin önünde hürmetle rahmetle eğiliyoruz ve onları anmak için bütün Trabzon tek yürek olarak bir ve beraberiz. Yüzüncü yılına doğru Türkiye'miz onları ebediyen yaşatacak olan abideyi planlamış durumda. İnşallah onların bıraktığı bu aziz vatanı onlardan sonraki kuşaklar olarak biz ve bizden sonra gelecek olan kuşaklar ebediyen muhafaza ve müdafaa edeceklerdir. Tekrar önlerinde hürmetle eğiliyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin."

Dedesinin de Sarıkamış’ta şehit olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Babamın babası İbrahim dedem, Sarıkamış'ta şehit olmuştur. Ama bütün Türkiye'mizde 76 milyon insanımızın geçmişlerinde dedeleri, büyükbabaları orada can verdi. Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Galiçya'da, Yemen'de, Hicaz'da, Suriye-Filistin'de olduğu gibi 1915'te milletimiz tarihinde birçok cephede bağımsızlık, istiklal ve hürriyet için mücadele etti. Sarıkamış bunların en önemli sahalarından birisi idi. O zaman ve şimdiki bütün silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize yürekten şükranlarımızı Trabzon halkı olarak ifade ediyor, şehitlerimize de layık olacağımızı sizler vasıtası ile tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya duyuruyoruz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürvekili Birdal Öztürk ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Sarıkamış anma programı gerçekleştirildiğini hatırlatarak bugün de Sarıkamış’taki Türk askerinin fedakarlığını duyurmak amacıyla 81 ilde bu tür organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler Ayasofya kavşağından Beşirli istikametine doğru yürüyüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel