Trabzon'dan Lösemililere Destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, İl Genel Meclisi gibi bir kurumun lösemili çocuk hastaların tedavisi, tedavi imkanları ve mekanlarının geliştirilm

Trabzon'dan Lösemililere Destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, İl Genel Meclisi gibi bir kurumun lösemili çocuk hastaların tedavisi, tedavi imkanları ve mekanlarının geliştirilmesi gibi konulara sıcak bir yaklaşım göstermesinden hem dernek başkanı hem de bir bilim insanı olarak memnuniyet duyduklarını söyledi.
Trabzon İl Genel Meclisi Toplantısı’nda konuşan Prof. Dr. Erol Erduran, Trabzon'da ve Türkiye'de sağlık yatırımlarında önemli hamleler yapıldığını ancak eksikliklerin hala var olduğunu hatırlattı. Trabzon'da Çernobil'e dayalı kanser vakasının arttığına dair bilimsel veriler olmadığını da ifade eden Erduran İl Genel Meclisi gibi bir kurumun lösemili çocuk hastaların tedavisi, tedavi imkanları ve mekanlarının geliştirilmesi gibi konulara sıcak bir yaklaşım göstermesinden hem dernek başkanı hem de bir bilim insanı olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Erol Erduran ''İl Genel Meclisi’nin tüm üyelerinin, özellikle mensubu olduğu parti yetkililerine şu konuda baskı yapmasını istiyoruz; Trabzon'a önce onkoloji enstitüsü kurulsun, içinde de onkoloji hastanesi olsun. Bu da KTÜ bünyesi üzerinde şekillensin'' dedi.
Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ise Trabzon'da Onkoloji Hastanesi’nin kurulması ile ilgili hükümetin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu ifade ederek Biz de lösemili çocuk hastalarımız için KTÜ bünyesi içerisinde yapılan iyi, güzel yatırımlara destek vermek istiyoruz. Bunun için de ortak çalışma kararlılığımızı göstereceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler