Trabzon'dan Kıbrıs'a gitmek artık daha kolay!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Trabzon-KKTC arasında direkt uçuşların başlamasının hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli olduğunu söyledi.KKTC'de faaliyet gösteren bir turizm acentesinin

Trabzon'dan Kıbrıs'a gitmek artık daha kolay!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Trabzon-KKTC arasında direkt uçuşların başlamasının hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli olduğunu söyledi.

KKTC'de faaliyet gösteren bir turizm acentesinin, Trabzon Havalimanı'ndan 11 Temmuz'da Trabzon–KKTC arasında karşılıklı ve direk uçuşlara başlayacak olması dolayısıyla bir otelde düzenlenen tanıtım etkinliğine Kaşif'in yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, Akgünler Turizm Direktörü Dimağ Çağıner ve davetliler katıldı.

Kaşif, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs'tan Trabzon'a direkt uçuşla 1 saat 15 dakikada ulaşılabildiğini belirterek, "Direkt uçuşlar olmadığı için Kıbrıs'tan İstanbul'a, İstanbul'dan da Trabzon'a toplam 2,5 saatte ulaşılabiliyor. Direkt uçuşların başlaması hem sağlık hem uçuş hem de maliyet açısından çok önemli" dedi.

Uçak seferlerinin sürekli olacağına inandığını ifade eden Kaşif, "Uçuşlar sadece KKTC'de yaşayan nüfus için değil, buradan oraya gitmek isteyen vatandaşlar için de önemli. KKTC'de sadece deniz ve kum yok. Trabzon'da nasıl ki kültürel varlıklar varsa KKTC'de de tarih ve kültür çok. Bunları karşılıklı gidiş gelişlerle daha da geliştireceğiz" diye konuştu.

Kaşif, KKTC'de daha önceden de Karadeniz turlarının mevcut olduğunu vurgulayarak, "Mevcut turları aktarmalı olarak sağlıyorduk. Şimdi bu durum daha da kolaylaştı. Turistlerimiz direkt bölgeye gelecek ve daha uzun süre kalma fırsatı yakalayacak" dedi.

- "İnanıyorum ki aradaki bağ, bu seferlerle daha da güçlenecektir"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise KKTC'de yaklaşık 15 bin civarında Trabzonlunun yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"KKTC ile Trabzon arasındaki bağın, bugüne kadar daha da güçlenmesini gerekiyordu. Trabzonlular memleketlerinden hiçbir zaman kopmazlar. Kentten 80 yıl önce gitmiş olsalar bile memleketine yılda bir kaç defa gelen kültüre sahipler. İnanıyorum ki aradaki bağ, bu seferlerle daha da güçlenecektir."

Öz, KKTC'nin Trabzonlular için önemli turizm destinasyonu olduğuna dikkati çekerek, "Trabzon, 2 milyon 700 bin turist sayısına ulaştı. Sayıyı daha yukarılara çekmek için de bu çalışmalara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

 

Trabzon–KKTC arasında 11 Temmuz'da başlayacak direkt uçuşların pazar, pazartesi ve cuma olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel