Trabzon'dan kalpleri aydınlatacak proje!

Türkiye’de ve Trabzon’da seçimler başta olmak üzere bir çok ağır gündem maddesiyle gergin bir havaya büründüğü bugünlerde Trabzon’da içleri ısıtan insanlığı hatırlatan bir adım atıldı.Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Edebiyat Bölümü’nde öğrencile

Trabzon'dan kalpleri aydınlatacak proje!

Türkiye’de ve Trabzon’da seçimler başta olmak üzere bir çok ağır gündem maddesiyle gergin bir havaya büründüğü bugünlerde Trabzon’da içleri ısıtan insanlığı hatırlatan bir adım atıldı.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Edebiyat Bölümü’nde öğrencilerce başlatılan “Sevgi Nedir Projesi” diğer bölümler tarafından da desteklenerek ışık saçan bir proje haline geldi.

İki aşamalı olarak başlatılan projenin ilk aşamasında çocuklara “Sevmek Nedir?” diye soruldu. Çocukların bu sorulara “ Sevmek kamyonun üzerinde olmaktır , sevmek hayaldir, ben sevmek nedir bilmiyorum, sevmek ayıp bir şeydir” şeklinde yürekleri burkan cevaplar verdiği görüldü.  Bu cevaplar üzerinden yola devam eden öğrenciler,  sokak çocuklarına dikkat çekmeyi  en büyük amaçları olarak belirledi.

Projenin ikinci aşamasında ise “ Doğa için Çal “ tarzında kampüste çocuk kitapları seslendirileceği ve proje kapsamında çekilecek bu videolar görme engelli çocuklara adanarak çocuklara kitap okuma duygusunun aşılanacağı belirtildi.

Projenin sonunda ise sanatçıların katıldığı bir yardım gecesi düzenlenerek toplanılan materyallerle  sunum gerçekleştirilecek.  Öğrenciler son olarak ise toplanılan maddi yardımlarla sevgi evi adı altında sokak çocuklarının kaldığı bir kurum oluşturmayı hedefliyor.

Doğan Alayoğlu - Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel