Trabzon'dan Japonya dersi uyarısı

Yazıcı, platform üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Japonya'daki 8.9'luk büyük deprem ve sonrasındaki tsunaminin yarattığı felaketin boyutlarının tıpkı kıyameti andırdığını belirtti.Ölü sayısının binlerle

Trabzon'dan Japonya dersi uyarısı

Yazıcı, platform üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Japonya'daki 8.9'luk büyük deprem ve sonrasındaki tsunaminin yarattığı felaketin boyutlarının tıpkı kıyameti andırdığını belirtti.

Ölü sayısının binlerle ifade edildiğini belirten Yazıcı, ''Teknoloji ve yetişmiş insan gücü, bu felaketin karşısında aciz kalmıştır. Her geçen gün felaketin boyutları daha da büyüyor. Deprem ve tsunami felaketi yaşayan Japonya, şimdi nükleer patlama ve sızıntı tehlikesiyle savaşıyor'' dedi.

Yazıcı, Japonya'da yaşanan felaketin yol açtığı sonuçların, nükleer enerjinin tehlikelerini bir kez daha insanlığın gündemine taşıdığına dikkati çekerek, ''Bu felaketin sonuçları bize ve tüm dünyaya ders olmalıdır. Ülkemizde nükleer santraller konusundaki iyimserlik bir kez daha sorgulanmalı, siyasal iktidar hazırlamaya çalıştığı Akkuyu ve Sinop nükleer santral projelerinden vazgeçtiğini kamuoyuna açıklamalıdır'' diye konuştu.

-''NÜKLEERİN NE SANTRALİNİ NE DE BOMBASINI İSTEMİYORUZ''-

İnsan yaşamını dev boyutlarda tehlikeye sokan böylesine dehşet verici projelerin savunulacak bir yanı olmadığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Gelinen noktada tüm insanlık, nükleer santrallerin yol açmakta olduğu felaketler konusunda tam bir infial durumundadır. Tüm bunlara karşın bazı bilim adamları ve siyasal çevreler, Japonya'da ortaya çıkan nükleer kazayı küçümsemekte, insanları bu konuda iyimserliğe sevk etmeleri, geleceği olmayan nükleer santralleri aklamaya çalışmaları düşündürücüdür. Nükleer enerji ve atom bombası heveslilerine Hiroşima, Nagazaki, Çernobil ve Fukişima'ya gezi yapmalarını, bu insanlık dramını bir kez de yakından görmelerini tavsiye ederiz.''

Yazıcı, nükleerin ne santralini ne de bombasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Japonya'da yaşanan güncel nükleer felaket, nükleer santrallerin kazalarla dolu tarihinde çok yeni bir dramatik aşamadadır. Umarız, insan yaşamını yok etmeye yönelik bu tür felaketlerden ilgililer ve yetkililer gereken dersi çıkarırlar. Akkuyu'da Ruslarla, Sinop'ta Japonlarla imzalamaya çalıştıkları nükleer projelerden vazgeçerler. Böylece ülkemiz insanları ve çevre aktivistleri rahat bir nefes alır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel