Trabzon'dan İran'a çıkarma!

Trabzon’un İran’da tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonun da Tebriz’de Kültür Haftası etkinlikleri için 80 kişilik kafile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında Tebriz’e

Trabzon'dan İran'a çıkarma!

Trabzon’un İran’da tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonun da Tebriz’de Kültür Haftası etkinlikleri için 80 kişilik kafile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında Tebriz’e gitti.

İran’ın gelişmiş kültür ve sanat şehri olan Tebriz kentinde yapılacak etkinliklerle Trabzon’un tanıtımına katkı sağlanmasının amaçlandığı organizasyonda folklor gösterileri, mehter konserleri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri yanında hazırlanan tanıtım filmleri gösterimleri yapılacak. Gazetecilerin de yer aldığı kafile 12 Haziran Cuma gecesi Trabzon’a dönecek.

Başkan Gümrükçüoğlu 14-16 Ekim tarihleri arasında İran’ın en önemli şehirleri arasında bulunan ve bir Azeri şehri olan Tebriz’in tanıtımı için Trabzon’da Tebriz Kültür Haftası etkinliklerini yapıldığını hatırlatarak, “Aynı şekilde Trabzon’un da Tebriz’de tanıtımı için bir organizasyon gerçekleştirdik. Bilindiği gibi her iki şehir de tarih, kültür, sanat ve ticaret şehri. Tebriz gerçekten tarih, kültür, sanat şehri. Tebriz aynı zamanda ticaret ve sanayi şehri. Aslında Trabzon ve Tebriz çok yönden birbirine benziyor. Trabzon’da Tebriz gibi bir ticaret ve sanayi kavşağının şehri. İki ilde tarihi şehir. Sanat, kültür, edebiyat yönünden de birbirlerine çok benziyor. Bu etkinliklerle birlikte şehrimizin tarihini, kültürünü, sanatını Tebriz’e taşıyacak olan sanatçılarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler