Trabzon'dan hükmete KHK tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubeler Platformu bugün Merkez Postanesi önünde toplanarak hükümete bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasa tasarısının TBMM’de görüşülmeye başlanmasına tepki göste

Trabzon'dan hükmete KHK tepkisi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubeler Platformu bugün Merkez Postanesi önünde toplanarak hükümete bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasa tasarısının TBMM’de görüşülmeye başlanmasına tepki gösterdi.

KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, yaptığı açıklamada “Hükümet 2003 yılında ilan ettiği ‘Acil Eylem Planı’nda kamu yönetimi temel kanununu ve kamu personel rejimi ile temel aldığı; kamu hizmetlerini özelleştirme, emekçilerin istihdam koşullarının esnekleştirilmesi ve güvenleştirilmesi politikalarından bugüne kadar kanunlaştıramadıklarını tamamlamayı planlayan AKP iktidarı, seçim öncesi ani bir atakla kendini ‘süper yetkili’ kılmak istenmektedir. Hatırlanacağı üzere, AKP hükümetinin 2004 yılında çıkardığı Kamu Yönetimi temel Kanunu tasarısı Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesine rağmen çalışma yaşamını sermaye lehinde düzenleme gayreti, farklı yasalarla devam ettirilmiştir. Bu düzenlemelerin sonucunda bugün çalışan kesim; 4/A, 4/B, 4/C, 50/D, 4924 sayılı yasa kapsamında çalışanlar, sözleşmeli, taşeron gibi statülere ayrılmış durumdadır. Son dönemde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Torba yasada yapılan değişikliklerle kadrolu olarak çalışan kamu emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılarak; sözleşmeli çalışma koyuları dayatılmaktadır. Sermaye kesimine verdiği sözü gerçekleştirme gayretinde olan AKP Hükümeti, Kamu yönetimi temel kanununda bekletilen hedefler de dahil olmak üzere tüm yapısal değişiklikleri, yangından mal kaçırır gibi, kendi kendisine yetki vererek tamamlamak istemektedir” dedi.

“Tasarıda hükümetin KHK ile değişiklik yapılabileceği yasaların çok geniş bir alanda olduğu görülmektedir” diyen İkinci, “Bunlar arasında bakanlıkların kapatılması, açılması, birleştirilmesi dahil Kamu İdarelerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak 20 yasada, kamu emekçilerinin atanma, nakil, görevlendirme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme gibi konularıyla ilgili olarak ta 7 yasada değişiklik yapma yetkisi istenmektedir. Bakanlar Kurulu’na devlet teşkilatının hemen her kademesini istediği gibi değiştirme yetkisi veren tasarının yasallaşması durumunda, siyasi kadrolaşma yaygınlaşacağı gibi yandaş olmayanlar üzerinde baskı kurma konularında hükümete olağanüstü yetki verilmiş olunacağı görümlüktedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel