Trabzon'dan gitti başkan oldu

İngiltere’de Magna Carta Yasaları’nın 800 yıl önce imzalandığı St. Albans kentinde yapılan yerel seçimlere Muhafazakar Parti adayı olarak giren ve yedi rakibini geride bırakarak St. Albans Belediye Başkanı seçilen Türk vatandaşı Mehmet Salih Gaygusuz, bug

Trabzon'dan gitti başkan oldu
İngiltere’de Magna Carta Yasaları’nın 800 yıl önce imzalandığı St. Albans kentinde yapılan yerel seçimlere Muhafazakar Parti adayı olarak giren ve yedi rakibini geride bırakarak St. Albans Belediye Başkanı seçilen Türk vatandaşı Mehmet Salih Gaygusuz, bugün düzenlenen devir teslim töreninin ardından resmen göreve başladı.
 
St. Albans Belediye binasında akşam saatlerinde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Gaygusuz, göreve başlar başlamaz bölgedeki yardım kuruluşlarına destek sözü verdi.
 
Eski Belediye Başkanı Geoff Harrison, duygusal bir konuşmanın ardından yeni belediye başkanına başarılar dileyerek görevi devretti.  
 
Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’ne bağlı Ünlüpınar (Pekün) Beldesi’nde dünyaya gelen ve bir süre sonra ailesiyle Trabzon’a göç eden Mehmet Gaygusuz, 1972’de henüz 16 yaşındayken İngiltere’ye gitti. Burada bulaşıkçılık ve garsonluk yapan Gaygusuz, yıllar sonra 25 bin 500 nüfuslu St. Albans kasabasına yerleşerek lokanta açtı. Daha sonra Maureen adlı İngiltere vatandaşıyla evlenerek vatandaşlık hakkı elde etti. 2 çocuğu olan Gaygusuz, 2006’da St. Albans Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi ve 3 dönem bu görevi sürdürdü. İngiltere’de 7 Mayıs’taki genel seçimlerle birlikte ülkenin yüzde 80’inde yapılan yerel seçimlere Muhafazakar Parti adayı olarak giren Gaygusuz, 7 rakibini geride bırakarak St. Albans Belediye Başkanı oldu. 20 Mayıs’ta devir-teslim töreniyle başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Mehmet Gaygusuz, "Hiç Türk seçmenim yoktu. Tamamen İngiliz seçmenlerin oyuyla seçilmek gurur verici" dedi.
 
HİÇ TÜRK OLMAYAN BÖLGEDEN SEÇİLDİ
 
Üç dönem üst üste Muhafazakar Parti’den belediye encümen üyesi olan Gaygusuz, hiç Türk seçmenin olmadığı bir bölgeden belediye başkanı olarak seçilmesine ilişkin ise "Hiç Türk olmayan bir yerde Mehmet Gaygusuz, belediye encümen üyesi olarak seçiliyor ve ondan sonra 3 dönemdir de bu hayatı, bu görevi sürdürüyoruz. Arkadaşlarımız, dostlarımız, bizi tanıyan, bize güvenen grup arkadaşlarımız, Muhafazakar Parti grubu bizi uygun gördüler. Bu göreve layık gördüler ve seçtiler. Bundan sonra inşallah güzel bir şey yapıp, güzel bir isimle görevimize devam edeceğiz" diye kaydetti..
 
Devir teslim törenine St Albans Belediye Meclis üyeleri, Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Türk basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.
 
1-371.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler