Trabzon'dan Erzincan'a tayin!

2009 yılının Ağustos ayında Sümela Manastırı'na ayin yapmak için gelen Ortodoks gruba ayin yapmamaları konusunda müdahalesiyle gündeme gelen Yılmazer, tayinle ilgili sorulan soruya " Demeç verme yetkim yok" diye cevap verdi. Yılmazer, Sümela Manastırı'na

Trabzon'dan Erzincan'a tayin!

2009 yılının Ağustos ayında Sümela Manastırı'na ayin yapmak için gelen Ortodoks gruba ayin yapmamaları konusunda müdahalesiyle gündeme gelen Yılmazer, tayinle ilgili sorulan soruya " Demeç verme yetkim yok" diye cevap verdi. Yılmazer, Sümela Manastırı'na ayin yapmak üzere gelen kalabalık turist kafilesine "Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre burada ayin yapamazsınız" diyerek ayin için yakılan mumu söndürmüştü. Bunun üzerine Selanik Valisi Panayotis Psomyadis ve Rus Milletvekili İvan Savidis bu duruma tepki göstererek Yılmazer'in üzerine yürümüş, olay ulusal ve uluslararası basında yankı bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler