Trabzon'dan dünyaya örnek!

Çevre ve Hayvanları Koruma Hayvanseverleri Bilinçlendirme Derneği (ÇEVHAYKO) Başkanı Melahat Altuntaş, Türkiye'nin en büyük hayvan barınağının yapımına başlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne duyarlılığından ötürü teşekkür etti.Yönetim Kurulu adına açık

Trabzon'dan dünyaya örnek!

Çevre ve Hayvanları Koruma Hayvanseverleri Bilinçlendirme Derneği (ÇEVHAYKO) Başkanı Melahat Altuntaş, Türkiye'nin en büyük hayvan barınağının yapımına başlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Dernek Başkanı Melahat Altuntaş, Trabzon'da var olan hayvan barınağının ihtiyaca karşılık vermekte zorlandığını mevcut yerin yapılmasıyla birlikte dünyaya örnek bir bakım evinin Trabzon'a kazandırılmış olacağını kaydederek, "Türkiye'nin her bölgesinde sokak hayvanlarının bakımı önemli bir sıkıntı.

Aynı sıkıntı bütün iyi niyetli çalışmalara rağmen Trabzon'da da zaman zaman istenmeyen görüntülerin yaşanmasına sebep oluyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi duyarlılık göstererek Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan bakımevini bu kente kazandırıyor. Çukurçayır Bölgesi'nde uzun süredir Trabzon'a hizmet eden hayvan barınağı 1 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan heyelanın ardından toprak altında kalmış, neyse ki can kaybı yaşanmamıştı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi heyelanın ardından gece gündüz süren bir çalışmayla Deliklitaş'ta hayvanların kalabileceği bir alan oluşturdu. Bu hassasiyetinden dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz. Mevcut yerin bir takım eksiklikleri olduğunun farkındayız.

Çukurçayır'da heyelanın yaşanmasının ardından köpeklerin bir gecede tahliye edilmesi olağanüstü bir durumdur. Böyle bir durumda eksiklikleri ortaya koymak kadar yapılanları da takdir etmek gerekir. Deliklitaş'taki geçici olarak oluşturulan yeni alan eksikleri olmasına rağmen, Çukurçayır'daki barınaktan çok daha iyi şartlara sahip durumdadır" dedi.

Dernek adına açıklama yapma yetkisinin sadece Yönetim Kurulu’nda olduğunu ifade eden Altuntaş, "Trabzon'da sokak hayvanları için yapılan çalışmalara teşekkür ederken, eksikliklerin giderilmesi için yetkililerle sürekli temas halinde olmaya gayret gösteriyoruz. Sonuçta herkes işini yapmaya çalışıyor. Bu süreçte ortaya çıkan eksiklikleri veya doğruları kamuoyuna Derneğimiz adına açıklama yetkisi Yönetim Kurulumuza aittir. Yönetim Kurulumuz dışında Derneğimiz adına kamuoyuna yapılan açıklamalara basın-yayın organlarımızın ilgi göstermemelerini ve dikkate almamalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

Altuntaş, açıklamasının son bölümünde ise Türkiye'nin en büyük hayvan bakımevinin yapıldığı Trabzon'da üniversite bünyesinde bir Veterinerlik Fakültesi kurulmasını istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel